Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Syngenta start bouw 1,4 hectare demokas in Maasland

Syngenta gaat een nieuwe tomatendemokas bouwen. De nieuwe kas van 1,4 hectare wordt gebouwd in Maasland. Op 17 mei ondertekenden Arend Schot, Hoofd EAME groentezaden bij Syngenta en Arjan Bassie, algemeen directeur Hortics BV en toekomstig beheerder, samen een contract.

De demokas wordt in de eerste plaats een R&D-vestiging met een belangrijke rol in de ontwikkeling van de tomatenrassen voor de toekomst. Daarnaast wordt het een belangrijk trefpunt waar onderzoek en markt samenkomen en waar klanten en relaties het huidige en toekomstige assortiment kunnen bekijken.

Syngenta investeert in het versnellen van innovaties om in een steeds veranderende markt de beste oplossingen voor de telers, de keten, de consument en het milieu te vinden. Arend Schot: “Al decennia focust Syngenta op het ontwikkelen van rassen die goed aansluiten bij de wensen van de consument: smaak, gemak, diversiteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. De snoeptomatenrassen Angelle en Sweetelle zijn daar mooie voorbeelden van. Dit kan alleen in samenwerking met onze partners in de hele keten. Met onze nieuwe demokas zorgen wij voor een ontmoetingsplek waar we samen met onze ketenpartners ervaring delen en innovatieve ideeën bedenken.”

Modern en duurzaam
Syngenta is marktleider in diverse tomatensegmenten en deze investering is een belangrijke middel om haar positie verder uit te bouwen. De kas stelt het veredelingsbedrijf in staat om rassen onder de juiste omstandigheden te selecteren, zowel in belichte als onbelichte teelt. De kas wordt modern uitgerust om sneller en efficiënter te kunnen veredelen en speelt in op de toename van nieuwe technologieën wereldwijd.

De nieuwe kas wordt voorzien van een duurzaam energiesysteem voor warm water en elektriciteit en van verschillende technieken voor een energiezuinige teelt. Ook wordt de mogelijkheid verkend om aan te sluiten op het geothermisch netwerk in het gebied.

In de kas komen er verschillende afdelingen voor belichte en onbelichte teelten, met een totaal teeltoppervlakte van 14000 m2, waaronder 1500 m2 open voor bezoekers. De ontvangstruimte zal mogelijkheden bieden om evenementen en vergaderingen te organiseren. Naar verwachting zal de nieuwe R&D vestiging in de lente 2020 volledig operationeel zijn.

Voor meer informatie:
Syngenta
www.syngenta.nl

Publicatiedatum: