Ere algemeen directeur ILVO Herwig Keymeulen overleden

ILVO meldt dat ere algemeen directeur Herwig Keymeulen is overleden.

Op 1 april 1988 werd Herwig Keymeulen benoemd tot directeur van het toenmalig CLO (Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek), de federale voorganger van ILVO. Onder zijn directeurschap werden de Rijksstations onder de CLO paraplu op 1 januari 1998 omgevormd tot 7 departementen met één gemeenschappelijk Eigen Vermogen.

Toen landbouw op 1 oktober 2002 naar het Vlaamse beleidsniveau werd gebracht, vatte voor Herwig Keymeulen een langdurig proces aan van screenings, audits, compatibiliteitsdecreten, IVA-statuten, personeelsorganisatie etc, om het CLO voor het grootste deel –namelijk tot aan zijn pensioen eind 2004 - voor te bereiden op zijn nieuw statuut als Vlaamse wetenschappelijke Instelling en op zijn nieuwe naam ILVO (in 2006).

De ILVO collega’s herinneren zich Herwig Keymeulen gedurende de 15 jaar aan het hoofd van het onderzoeksinstituut als een man die zijn netwerk in Brussel kon inzetten en die beslissingen stoelde op (vele) cijfers en tabellen. "Als bio-ingenieur, met zowel buitenlandse als kabinetservaring, was hij in Melle de juiste man op de juiste plaats. Onder zijn impuls werd er meer project- en contractonderzoek uitgevoerd', zegt zijn opvolger Prof.em. Erik Van Bockstaele.

De ILVO gemeenschap dankt Herwig oprecht voor zijn bijdrage aan ILVO en wenst zijn vrouw, zijn kinderen, familie en vrienden sterkte toe.

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven