Jan Zantingh overleden

Na een periode van afnemende gezondheid is op woensdag 17 april jl. de heer Jan Zantingh, oud-directeur van Zantingh BV gevestigd in Rijsenhout, overleden in de leeftijd van 83 jaar. De heer Zantingh heeft de familie-onderneming met toewijding en grote betrokkenheid gedurende een lange reeks van jaren geleid en uitgebouwd tot een internationaal opererend bedrijf als leverancier van o.a. gasbranders, warmte/kracht installaties en centrale verwarmingscomponenten.

Hij stond aan de wieg van de ontwikkeling van gasbranders toen de Nederlandse markt in de jaren ’60 en ’70 massaal overschakelde op aardgas. De jaren ’80 en ’90 stonden vooral in het teken van de opkomende markt voor warmte/krachtkoppeling, zowel in Nederland als in vele landen daarbuiten.

Kort nadat de warmte/kracht activiteiten aan het einde van de jaren negentig werden beëindigd, trad hij terug als directeur en heeft hij in 2001 het bedrijf overgedragen aan zijn zoon Gert-Jan.

Wij herinneren de heer Zantingh als een markante persoonlijkheid en ondernemer die trots was op zijn bedrijf en veel respect oogstte, zowel bij zijn personeel, zijn klanten als bij zijn leveranciers.

De afscheidsplechtigheid op 25 april jl. heeft dan ook onder grote belangstelling plaats gevonden, waar veel van zijn relaties van de gelegenheid gebruik maakten om hem de laatste eer te bewijzen. Ons medeleven gaat uit naar zijn kinderen, kleinkinderen en verdere familie en wij wensen hen veel sterkte toe met dit grote verlies.

Indien u de familie online wilt condoleren of een herinnering aan de heer Zantingh achter wilt laten, kunt u terecht op www.dunweg.nl/uitvaart/Jan-Zantingh.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven