"Een groter compliment hadden onze mensen niet kunnen krijgen,” meent Hans Janssen, directeur van LBP Rotterdam BV in Maasdijk. Onlangs heeft de logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in de afhandeling van verse groenten en fruit, zowel de BRC- als de IFS-certificering behaald. "Daarmee is vast komen te staan dat we ons bij al onze activiteiten houden aan de geldende regelgeving en procedures en dat vereist een grote mate van discipline van alle mensen van LBP. Door de certificering is deze zorgvuldigheid bevestigd en gewaardeerd."LBP behaalde BRC Global Standard voor Storage en Distribution waarmee gegarandeerd is dat de op- en overslag van alle verse producten in de koelhuizen van LBP goed is geregeld. "Zoals bijvoorbeeld dat op de juiste temperaturen onder de juiste luchtvochtigheid en luchtsamenstelling wordt opgeslagen en dat alle opslag conform de normen is", legt Janssen uit.

Het IFS certificaat betreft International Food Standard voor Logistiek. "Daarmee garanderen we onze klanten dat we voldoen aan alle geldende eisen die worden gesteld aan elke logistieke dienstverlener die zich bezig houdt met verse groenten en fruit." Naast de reeds behaalde certificeringen voor AEO ( Advanced Economic Operator) en SKAL ( voor Biologische produten ) is LBP Rotterdam dus klaar voor de toekomst en kan de klant in alle vertrouwen de afhandeling van zijn aankomsten van fruit in de handen van de dienstverlener leggen.

“Wij zijn voortdurend aan het verbeteren. Dat geldt voor onze certificeringen maar ook zoeken we constant naar innovaties om onze klanten ook in andere onderdelen van hun werk aan ons te blijven binden. Het gesloten houden van de cool chain is daarbij een doorlopende uitdaging en daar voor zoeken we elke dag naar mogelijkheden om onze klanten met additionele diensten aan boord te houden en dat allemaal volgens de richtlijnen", besluit Hans Janssen.

www.lbprotterdam.nl