Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rijpheidsmeting met FluoMini sensor van Sendot research

Met nieuwe rijpheidssensor lees je hoeveelhheid chlorofyl zo van je display

Er zijn een groot aantal sensoren in ontwikkeling om de rijpheid van vruchten te bepalen. Zo was er onlangs een bericht op deze site over de ontwikkeling van een Wireless Handheld Spectrometer. Deze ontwikkeling meet in het zichtbare spectrum. Echter Sendot Research heeft al een low-cost rijpheidssensor beschikbaar!Met deze sensor heb je geen smartphone nodig en kan je de hoeveelheid chlorofyl direct op de display aflezen. De hoeveelheid chlorofyl is een goede maat voor de vruchtrijpheid voor een groot aantal vruchten. Met deze sensor kan het rijpheidsstadium nog beter worden bepaald met een meting die niet met het blote oog gedaan kan worden. Door gebruik te maken van een eenvoudige probe kan men de rijpheid van vruchten maar ook van zaden eenvoudig op de display aflezen (De sensor kan natuurlijk ook gekoppeld worden aan een smartphone maar kan geheel standalone werken).

De sensor is dus niet alleen geschikt voor het meten van vruchtrijpheid waardoor het optimale oogstmoment van vruchten kan worden bepaald, maar is ook geschikt voor het meten van chlorofyl van zaden (eventueel na extractie uit de vrucht). Chlorofyl in zaden is weer bepalend voor de bewaarbaarheid van zaad. De sensor is sinds begin 2017 commercieel beschikbaar en compatible met Android en Windows systemen.

Voor meer informatie:
Aryan Aziezie
Sendot research
Veilingweg 44
3981 PC Bunnik
The Netherlands
T: +31 (0) 30 636 84 77
M: +31 (0) 6 868 031 44
[email protected]
www.sendot.nl


Publicatiedatum: