Gotham Greens

Amerikaanse bladgroententeler bouwt nieuw kassencomplex in New England

De Amerikaanse bladgewassenteler Gotham Greens gaat bijbouwen. Onlangs werd door diverse hoogwaardigheidsbekleders de bouw van een nieuw modern kassencomplex officieel bekend gemaakt. Aan de oever van de rivier Woonasquatucket in Providence zal een kas van 10.000 vierkante meter verreizen. De opening van de faciliteit staat gepland voor het begin van de herfst van 2019 en zal het hele jaar door in gebruik zijn om de bewoners, restaurants en foodserviceklanten uit Providence en de regio New England jaarlijks van 10 miljoen kroppen sla en bladgroente te voorzien die met minimale impact op het milieu zijn geteeld.


Afbeelding van hoe het kassencomplex eruit moet komen te zien.

De locatie, die twee decennia niet in gebruik is geweest, is gelegen aan de Harris Avenue waar ooit Providence Base Works gevestigd was - een levendige General Electric-faciliteit waar honderden werknemers lampenvoeten vervaardigden. "Gotham Greens is een lichtend voorbeeld van het soort innovatieve, duurzame en maatschappelijk betrokken bedrijven die volgens ons zullen helpen om de corridor van de rivier Woonasquatucket nieuw leven in te blazen", zei Providence Mayor Jorge O. Elorza.

"Met zijn verse, gezonde producten en goedbetaalde banen voor bewoners van de Providence zal Gotham Greens dienen als een motor voor economische groei van de stad, terwijl ze een creatieve energiebron genereren die zullen helpen de wijken langs de rivier beter te verbinden."

"We zijn enthousiast over de enorme vooruitgang die Gotham Greens heeft geboekt met dit project, evenals over de potentie van dit project voor Rhode Island", zei Pryor. "Naast het scheppen van banen zal dit project de toch al sterke voedselsector van de staat, een zeer belangrijke sector in Rhode Island, nog sterker maken."

11,1 miljoen euro
Het project gaat 11,1 miljoen euro kosten. Gotham Greens heeft een deel van zijn eigendom overgedragen aan de stad en werkt samen met de PRA om een ​​publiek toegankelijk fietspad langs de rivier Woonasquatucket te ontwikkelen dat de gemeenschappen die aan de rivier wonen verbindt met het centrum van Providence. Gotham Greens zal gaan samenwerken met gemeentelijke instanties om de toegang tot gezond voedsel te verbeteren en ondersteuning te bieden voor welzijns- en voedingseducatie, agrotechnologisch onderzoek en milieuvoorlichtingsprogramma's in de hele regio.

Met dit project zet Gotham Greens zijn snelle groei van het bouwen van hightech kassencomplexen in de VS voort. Sinds Gotham Greens in 2011 van start is gegaan is het uitgegroeid van één dakkas in Brooklyn tot een leider van indoor farming en een van de grootste telers van op hydrocultuur geteelde groene bladgroenten in Noord-Amerika. Gotham Greens heeft momenteel meer dan 16.000 vierkante meter aan kassen in New York en Chicago en is bezig met een uitbreiding van in totaal 46.000 vierkante meter aan kassen verdeeld over vijf Amerikaanse staten, waaronder de eerder aangekondigde projecten in Chicago, Illinois en Baltimore (Maryland).

"We zijn zeer verheugd om samen met de gemeente Providence en de staat Rhode Island aan dit project te werken", liet Gotham Greens mede-oprichter en CEO Viraj Puri weten. "Geografisch gezien is New England het verst verwijderd van de westkust, waar het grootste deel van de bladgroente die tegenwoordig worden gedistribueerd in de Verenigde Staten wordt geteeld.

Zodra we operationeel zijn, kan Gotham Greens de supermarkten en foodserviceklanten in deze regio het hele jaar door voorzien van een consistente en betrouwbare aanvoer van versproducten. Bovendien kunnen we, met behulp van onze gepatenteerde teeltmethoden voor indoor farming, rigoureuze gezondheids-, veiligheids- en traceerbaarheidsmaatregelen implementeren - van zaad tot oogst - die de maatregelen van conventionele landbouw ruimschoots overtreffen om te zorgen dat we de veiligste producten van de hoogste kwaliteit telen die vandaag de dag op de markt zijn."

Voor meer informatie:
Gotham Greens 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven