Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tomaten uit Montagano van het merk Molise

"De opbrengst per hectare is laag en we telen op een natuurlijke manier"

"We richten ons voornamelijk op de tomaten uit Montagano en deze zijn een echte lokale delicatesse", legt Giovanni Palumbo uit. Hij is de eigenaar van het familiebedrijf Molise Goloso, dat in 2012 werd opgericht als website voor de promotie van regionale gewassen en vervolgens werd dit omgezet in een verwerkingsfaciliteit.

Montagano is een klein stadje, op een paar kilometer van Campobasso, in het centrale deel van het Italiaanse Molise. Het bedrijf is gevestigd in een oude masseria die is veranderd in een laboratorium voor de verwerking van gewassen uit de regio.

De tomaat uit Montagano maakt deel uit van een project ter promotie van lokale gewassen vanwege de gunstige eigenschappen en de geschiedenis ervan.

Deze tomaten zijn zoet en niet zuur en worden lokaal geteeld in het Molise-gebied. Ze zijn rijk aan vitamine A en C en aan kalium. In vergelijking met andere rassen heeft dit tomatenras een hoog lycopeengehalte waardoor het effectieve antioxiderende eigenschappen heeft.

"De tomaten die wij verwerken worden geteeld op ongeveer 40 hectare, die slechts gedeeltelijk door ons worden beheerd. De opbrengst per hectare is laag en we telen de tomaten op een natuurlijke manier. De hectare waarop wordt geteeld bevinden zich in verschillende gebieden en daarom krijgen we geen biologische certificering", legt Giovanni Palumbo uit.

De plantjes worden in mei/juni handmatig in de volle grond geplant. Ze groeien op zandige, kleiige hellingen en er wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliƫn of irrigatie. De oogst vindt plaats tussen half augustus en eind september.

Het assortiment van Molise Goloso omvat ook sauzen, groenten in olie en jam.

"Het doel is om ons grondgebied te promoten met regionale gerechten die anders het risico lopen verloren te gaan. Tijdens het bereiden van onze sauzen gebruiken we uitsluitend tomaten uit Montagano. We hebben ook ontvelde of in plakjes gesneden tomaten. Daarnaast produceren we ook een kruidige en een mediterrane saus, die wordt verkregen met seizoensgroenten. Deze saus is beschikbaar in potten van 700, 430 en 500 gram."

Het assortiment groenten in olie omvat niet alleen gedroogde tomaten, maar ook groene tomaten.

"We snijden ze in partjes, daarna worden ze behandeld met azijn en vervolgens gaan ze in de potjes met olie. Het assortiment omvat ook asperges, rode uien en aardperen uit Jeruzalem", zegt Giovanni.

Het zoete assortiment bevat de volgende confituren: wilde bramen, kersen, appel en kaneel, aardbei en chocolade, perzik en amaretto-koekjes. De groene tomatenjam van Montagano, verkrijgbaar in potten van 200 g, is ideaal in combinatie met kaas.

Markten
De producten zijn niet verkrijgbaar in de detailhandel, maar ze worden gebruikt door regionale restaurants en worden afgezet naar gespecialiseerde delicatessenwinkels. Daarnaast haalt het bedrijf 10% van haar omzet uit online verkopen.

"We groeien ook in het buitenland met afzetkanalen in Belgiƫ, Duitsland en Zweden (20% van de omzet)", concludeert Giovanni.

Voor meer informatie:
Molise Goloso
Via Cimino snc
86023 Montagano (CB) - Italy
Cell.: +39 340 5023780
info@molisegoloso.it
www.molisegoloso.it 

 

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: