Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BinnensteBuiten op bezoek bij Tielemans Groentekwekerij

“Momenteel snijden we veel kleine maten door donker weer”

Tholen – “Wij telen jaarlijks zo’n 25 miljoen komkommers”, vertelde René Tielemans gisteravond in de uitzending bij BinnensteBuiten. Culinair expert Alain Caron ging begin maart langs in de kas om te zien hoe de komkommers groeien en natuurlijk om met René een gerecht met komkommers te koken. René: “Wij hebben erg van de uitzending genoten. Het is een leuke uitzending geworden en dus heb ik al veel reacties gekregen.”

Bekijk hier het item bij over Tielemans Groentekwekerij terug.

Veel kleine sorteringen door donker weer
In de uitzending liet René Alain eerst het sorteerproces zien, waarbij de komkommers op maat gesorteerd worden. Momenteel zitten daar relatief veel kleinere sorteringen bij, vertelt René de dag na de uitzending. “De markt komt nu echt los en wij zijn volop in productie. Door het donkere weer snijden we alleen wel veel kleinere sorteringen op dit moment. Dat zie je eigenlijk in heel Nederland, waardoor de prijs voor de grotere sorteringen vrij hoog is. Gelukkig is er de laatste week weer meer zon en verwacht ik snel grotere komkommers te kunnen gaan oogsten. Nu snijden we nog ongeveer de helft met een gewicht lager dan 350 gram en dat moet omgezet worden naar minimaal de helft 40’ers.”

Na een blik op het sorteer- en verpakkingsproces dook René met Alain de kas in en liet bedrijfsleider Giel Janssen de culinair expert kennismaken met de macrolophus, één van de biologische bestrijders in de kas. “Er is dus eigenlijk een grote oorlog gaande hier met allerlei beestjes die met elkaar in gevecht zijn”, zo vatte Alain het pakkend samen.

Giel, Alain en René steken de handen uit de mouwen

Daarna was het tijd om de handen uit de mouwen te steken en een potje te koken. Niet zoals vaak in het programma in de kas, maar ditmaal gewoon bij René thuis. “De filmploeg is de hele dag van 9 tot 5 bij ons over de vloer geweest. Koken bij mij thuis zorgde voor wat afwisselende beelden en dat vond de filmploeg leuk. Bovendien is het goede promotie voor de komkommer zo’n uitzending en dat is belangrijk, al zal ik er niet direct meer komkommers door gaan snijden en verkopen.”

Bekijk hier het item bij over Tielemans Groentekwekerij terug.

Voor meer informatie:
Tielemans Groentekwekerij
www.groentekwekerij.nl 
info@groentekwekerij.nl 


Kompany

www.kompany.nl
info@kompany.nl