Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bellomo

Italiaanse teler blijft experimenteren met groenten en in het nichesegment

Bellomo is een familiebedrijf dat wordt gerund door de derde generatie, maar dat pas in 2010 de huidige vorm aannam, met behoud van de essentiële principes van de traditionele landbouw die typisch is voor Zuid-Italië.

"We hebben een oppervlakte van 11 hectare en de nabijheid van de zee in combinatie met de blootstelling aan wind uit het westen creëert gunstige omstandigheden voor de gespecialiseerde teelt van groenten gedurende het hele jaar, zowel in de volle grond als in beschermde teelt", zegt productiemanager Giuseppe Bellomo.

Giuseppe Bellomo

"We telen de meest delicate soorten zoals basilicum en wintertomaat in onze technologisch geavanceerde kassen met als prioriteit om de temperatuur en vochtigheid constant te bewaken om het ontstaan van fytopathologieën te voorkomen en daarom behandelingen met gewasbeschermingsmiddelen te minimaliseren."

Cherrytomaten in substraat

"Daarnaast staan we open voor nieuwe rassen: we zijn momenteel enkele tomatenrassen aan het testen. Het gaat om een marmande-type dat beschikbaar is in donkere kleur en geel. Gezien de eerste feedback zal het ons niet teleurstellen. Onze kracht ligt in gewasdiversificatie." 

Donkere marmande

In de volle grond worden voornamelijk bladgroenten geteeld zoals spinazie, snijbiet, andijvie, cichorei, sla en peterselie. In de zomer worden gewassen zoals tomaten, aubergines, paprika's, chilipepers, courgette, komkommers en groene bonen toegevoegd aan het assortiment.

In de winter ligt de nadruk op het telen van koolsoorten.

Gele marmande

"We zijn competitief op de markt, want we hebben ongeveer 5 jaar geleden gewassen geïntroduceerd die nieuw waren in ons gebied. Het gaat om gewassen als prei, ronde radicchio, suikerloaf, boerenkool, aardperen uit Jeruzalem, Nieuw-Zeelandse spinazie en rode en paarse aardappelen."

"Vier jaar geleden zijn we ook begonnen met testen om de teelt van nieuwe soorten te beoordelen: 20 planten met Kaapse kruisbessen, 150 met goji-bessen en 20 moringabomen. Deze worden veel gevraagd door de markt voor directe verkoop .We hebben ons gericht op directe verkoop omdat het winstgevender is."

"Wat de toekomst betreft, willen we ons blijven specialiseren in de teelt van niche producten terwijl we de verkoopkanalen diversifiëren en ons concentreren op e-commerce, vooral omdat we met groeiende gewassen te maken hebben die niet gemakkelijk te vinden zijn en veel gevraagd worden door de restaurantindustrie in Italië en in het buitenland", zegt de ondernemer.

Voor meer informatie:
Az. Agr. Bellomo
Via Serra, sn.
91026 Mazara del Vallo (TP) - Italy
Tel.: +39 3387565602
Email: agricola.bellomo@gmail.com

 

Publicatiedatum: