Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
inschrijven projecten glastuinbouw 2013:

Teeltkennis vergroten in samenwerking met collega's

In de alledaagse praktijk van het telen wordt veel kennis vergaard. In een doelgerichte samenwerking met andere telers en deskundigen kan men hierin extra verdieping vinden en effectiever tot rendement voor de onderneming brengen. Vanuit deze visie heeft DLV Plant voor substraattelers onder glas enkele projecten op stapel staan, waarvoor men zich tot 1 december kan inschrijven. 

In het project Vraaggestuurde Plantenvoeding – tomaat worden oude en nieuwe technologie samen toegepast om meer inzicht te verkrijgen in het opnamepatroon van voedings-elementen. Als we weten hoeveel en welke elementen worden opgenomen onder invloed van straling op het moment van de dag en gewasstand, is het mogelijk nieuwe voedingsstrategieën te ontwikkelen. Vanuit wetenschappelijk onderzoek zijn er genoeg aanwijzingen dat hiermee meerproductie kan worden verkregen en dat vruchtkwaliteit beter kan worden geborgd. De aanpak bestaat uit metingen in de praktijk, stevige analyse, resultaat-bijeenkomsten met de deelnemers. Meer informatie vindt u hier.

De Praktijkleergang Weerbaar Telen haalt resultaat uit intensieve kennisuitwisseling tussen telers en het aanboren van kennisbronnen naar behoefte van de deelnemers. Op dit moment worden door sommigen goede resultaten behaald met weerbaar telen, met als resultaat residu-arm product en de ambitie residu-vrij lijkt binnen bereik. Deze bedrijven dienen als inspirerend voorbeeld. In een vijftal bijeenkomsten per jaar leert men van elkaar en krijgt men instructie over vakgebieden die voor weerbaar telen relevant zijn, bv. wat is een gezond bodemmilieu, een gezonde gewasbeschermingsstrategie, rol van compost en compostthee en de bereiding ervan. Meer informatie is hier te vinden. 

Voor beide projecten is financiering aangevraagd; hierover zal begin december een beslissing worden genomen en het al dan niet toekennen van deze subsidie zal effect hebben op de telersbijdrage of de omvang van het project. 

Telers kunnen zich tot en met 1 december aanmelden via de genoemde websites of bij Jaap Bij de Vaate (e-mail; tel. 06 2651 8675). 

DLV Plant staat op de Tuinbouwrelatiedagen en Boomkwekerijvakbeurs in
Venray, van 27 tot en met 29 november 2012. Welkom op standnummers 114
en 252!

Publicatiedatum: