Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste Smart Greenhouse Philippines Project geopend in Cordillera

Filipijnse telers moeten stappen gaan zetten met Koreaanse hulp én geld

Het Department of Agriculture (DA) heeft het eerste Smart Greenhouse Philippines Project (SGPP) van het land geïntroduceerd, dat zich richt op het verbeteren van de productiviteit en het telen van tomaten van hoge kwaliteit met behulp van geavanceerde landbouwtechnologie uit Korea.

Landbouwsecretaris Manny F. Piñol leidde de openingsplechtigheid en de ceremoniële oogst van tomaten op 8 maart 2019 bij het DA-RFO-CAR BPI Compound in Baguio City.

Het project werd tot stand gebracht door de Korea International Cooperation Agency (KOICA) en de Korea Agency of Education, Promotion and Information Service (EPIS) en heeft een waarde van 2,14 miljoen euro.

Dit werd mogelijk gemaakt door een Memorandum van Overeenkomst die op 5 juli 2018 werd ondertekend door de secretaris en KOICA en EPIS in Seoul (Korea). "De inspanningen die we vorig jaar in Korea hebben geleverd werpen nu hun vruchten af", zei Piñol.

De SSGP heeft in totaal negen kassen, waarvan acht kassen gebruikt zullen worden voor opleiding en training van telers en één voor onderzoek en ontwikkeling.

Ter ondersteuning van het project zullen DA en KOICA zorgen voor capaciteitsopbouw op het gebied van de exploitatie van de kassen. Ook zullen ze distributiekanalen opzetten met betrekking tot co-branding en lokale verzending van agro-producten met toegevoegde waarde.

"We zetten grote stappen richting moderne landbouw. De temperatuur en het water worden gecontroleerd met behulp van een computer", zei Piñol.

Een ander KOICA Smart Greenhouse Project zal dit jaar worden ontwikkeld in Tanay (Rizal). De secretaris hoopt dezelfde tuinbouwfaciliteit in andere regio's te repliceren. Hij heeft derhalve 2 miljoen euro toegezegd via de Production Loan Easy Access (PLEA) voor de oprichting van een SGPP in het Pakibato-district in Davao.

Piñol was ook getuige van de ondertekening van een marketingovereenkomst tussen de teeltbedrijven Starlanes Philippines, Dizon Farms en UBM Corporation.

Voor meer informatie:
ww.da.gov.ph

Publicatiedatum: