Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met de klas naar de paprikateler

De vernieuwde training "Met de klas naar de paprikateler", aangeboden door Boerderijeducatie Nederland, biedt tuinders handvatten om kwalitatief goede excursies binnen hun bedrijf te geven. Veel tuinders missen ervaring met onderwijs en ontvangen daarom geen klassen. Dit terwijl meer dan 50% van de scholen die meedoet met het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma interesse heeft voor een bezoek aan een tuinder.

In het Kennis op Maat-project 'Met de klas naar de teler' werkten team Smaaklessen & EU-Schoolfruit (WUR), LTO, Boerderijeducatie Nederland, Kom in de Kas, De Nederlandse Fruittelers Organisatie, Het Groentenfruit Huis, Aeres, IVN Flevoland en het Voedingscentrum samen aan de verbetering van de training 'Belevend Leren' zodat deze beter aansluit bij de wensen en behoeften van tuinders en boeren.

De voorbereidende les is bedoeld voor gebruik in de klas, het bereidt leerlingen voor op het bezoek aan het tuinbouwbedrijf. De handleiding voor de tuinders bestaat uit tips voor het ontvangen van klassen, een lesopbouw en opdrachten voor op het bedrijf. De lesmaterialen worden gratis aan scholen aangeboden via www.voedseleducatie.nl.

Bron: Groen Kennisnet

Publicatiedatum: