Mucci Farms

"We zijn potentiële locaties aan het verkennen voor verdere uitbreiding in de Verenigde Staten"

Na halverwege 2018 nieuwe werkzaamheden te zijn begonnen op haar nieuwe Amerikaanse hoofdkantoor in Huron (Ohio), laat Mucci Farms weten dat ze een succesvolle start doormaken. Het hele project bestaat uit 75 hectare aan kassen, waaronder een 70.000 vierkante meter grote distributiefaciliteit. De eerste fase is voltooid en operationeel terwijl het bedrijf voortvarend doorwerkt om de rest van het project in de komende twee jaar te voltooien.


"We oogsten momenteel de eerste 24 hectare en de rest zal in twee aanvullende fasen worden voltooid", aldus Bert Mucci, CEO van Mucci Farms. Hij voegde daaraan toe dat de focus voor de nieuwe kas op dit moment ligt op tomaten. "We telen trostomaten voor grootschalige productie en gebruiken een kleinere oppervlakte voor specialiteiten en proeven.

In de huidige fase en alle aanvullende fasen telen we ​​onder groeilampen, waardoor we 365 dagen per jaar in de kas telen. Kijkend naar de resultaten en de marktvraag is het heel goed mogelijk dat we in de toekomst andere producten gaan overwegen."


"We hebben een goed besluit genomen"
Mucci Farms laat weten dat uit het eerste jaar is gebleken dat ze de juiste beslissing hebben genomen door de nieuwe faciliteit te openen. Zij schrijven een deel van het succes toe aan de toenemende behoefte van consumenten aan lokaal geteelde producten en overwegen daarom verdere uitbreidingen in de Verenigde Staten.

"Ons eerste jaar in Ohio was spannend en succesvol," zei Mucci. "We hebben snel gemerkt dat we een goede beslissing hebben genomen en dit project heeft onze verwachtingen bevestigd en onze toewijding aan lokale/regionaal geteelde groenten waar veel vraag naar is bij de consument versterkt. Het succes van ons project in Ohio heeft ons gemotiveerd om te blijven zoeken naar kansen in de Verenigde Staten en we zijn potentiële locaties aan het verkennen voor verdere uitbreiding."

Verpakte Ohio tomaten.

Southern Exposure handelsbeurs meer ontspannen
Onlangs organiseerde de Southeastern Produce Council (SEPC) zijn jaarlijkse Southern Exposure-beurs in Orlando. Mucci Farms is met hun team aanwezig. "De SEPC is zeker een van onze favoriete evenementen van het jaar, vooral omdat we echt out-of-the-box kunnen denken en plezier kunnen hebben met het thema", zegt marketingdirecteur Emily Murracas. "Ons team geniet echt van de luchtige sfeer van de beurs, waardoor het gemakkelijker is om 'het ijs te breken' met potentiële klanten en partners."

Het team van Mucci Farms in hun prijswinnende stand op de Southern Exposure beurs van vorig jaar.

Het bedrijf won vorig jaar de 'Best Booth' won op de show, maar houdt dit jaar de plannen voor hun stand geheim. "We hebben een eed van  geheimhouding afgelegd, maar je kunt erop rekenen dat je veel paars te zien gaat krijgen deze zaterdag." 

Voor meer informatie:
Ajit Saxena
Mucci Farms
Tel: (+1) 519-326-8881
asaxena@muccifarms.com
www.muccifarms.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven