"Zuiver chloor voor ontsmet water en een schoon leidingsysteem"

Tholen - De tijd dat de sloten rondom tuinbouwbedrijven vol liepen met restwater is voorbij. De nieuwe regelgeving vraagt tuinders om het water voor het lozen voor 95 % te ontdoen van gewasbeschermingsmiddelen. Maar de Nederlandse tuinder zou de Nederlandse tuinder niet zijn als hij niet een stukje ambitieuzer was. Bij nul-lozing gaat er helemaal geen water meer verloren en wordt alles gerecirculeerd binnen het bedrijf. “De uitdaging bij waterzuivering is dat er wel voldaan wordt aan het ontdoen van gewasbeschermingsmiddelen, maar dat er ook nog een stikstof emissienorm is”, vertelt Danny Rood van KaRo B.V. “Wij proberen meer voor waterontsmetting te gaan om zo de waterstromen gesloten te krijgen. Dan voldoet een tuinder ook qua stikstof emissienorm.”

Chloorniveau op peil
Gevestigd in Zwaagdijk levert het bedrijf filter- en ontsmettingsapparatuur aan tulpenbroeierijen in de regio, maar ook aan bedrijven in de groententeelt en plantenkwekers. Een van die producten is de Zuiver Chloor Unit. De unit, die in 2013 op de markt kwam, regelt continu de dagvoorraad van gietwater om het chloorniveau in de silo op peil te houden. Danny: “Het unieke aan deze unit is dat het zuiver chloor produceert op het moment dat het nodig is. Daarvan is het voordeel dat er geen chloraat wordt gevormd en er geen kwaliteitsverlies optreedt, omdat er geen chloorproduct op voorraad wordt gemaakt. Daarnaast worden er alleen zuiver chloor en geen bijproducten aan het proceswater toegevoegd, zoals natrium, kalium en chloride, wat niet omgezet is naar vrij chloor.”

Capaciteit
De unit is leverbaar in verschillende capaciteiten van 50 tot 5.000 gram per uur. Daardoor is het een oplossing voor veel verschillende bedrijven die hun water willen ontsmetten. Danny: “De unit van 50 gram is een soort instapmodel waarmee 5 tot 10 m3 water per uur doorheen kan gaan. De unit van 5.000 gram is honderd keer zo groot en kan dus honderd keer zoveel water aan. Deze cijfers kunnen nog per bedrijf wat verschillen, afhankelijk van hoe het water gefilterd wordt. Hoe beter er gefilterd wordt, hoe minder vervuiling er in het water aanwezig is en des te makkelijker de Zuiver Chloor Unit het water op het gewenste chloorniveau heeft.”

Voor meer informatie:
Danny Rood
KaRo BV 
Tulpenmarkt 4
1681 PK Zwaagdijk
T 0228 - 56 31 35
E info@karobv.nl
W www.karobv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven