Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Bij venkel komt het aan op vakmanschap"

"Het hebben van meer dan 50 hectare met vollegrondsgroenten kan een uitdaging zijn, maar het kan ook voldoening schenken als er wordt gehandeld met de juiste voorzorgsmaatregelen." Dat zegt Giuseppe Leone, ondernemer uit het Siciliaanse Siracusa, waar de vruchtbare gronden een referentiepunt zijn geworden voor de Italiaanse en buitenlandse groenten- en fruitmarkt.

Giuseppe Leone

De activiteiten van het bedrijf, dat dezelfde naam draagt als de eigenaar, richten zich vooral op de teelt van venkel (15 hectare), sla en ijsbergsla (15 hectare), bloemkool en bonen (10 hectare) en nieuwe aardappelen (15 hectare).

De referentiemarkten bevinden zich voornamelijk in Zuid-Italië maar ook de markten van Fondi, Bologna en Turijn. De export beperkt zich tot slechts een aantal partijen nieuwe aardappelen.

"Dit jaar hebben we besloten om ons te concentreren op de venkel van het Augusto-ras omdat deze veel voldoening schenkt: het is een zeer rustieke venkel, met uitstekende grootte en is zeer gezond.
Het sterke punt is dat het mogelijk is om deze te oogsten zelfs wanneer deze niet volledig rijp is. Omdat er veel vraag is op de markten, stelt dit ons in staat om volledig te voldoen aan de behoeften van onze klanten."

"Hoewel de verwerking in het veld wordt uitgevoerd en in de bewaring niet wordt gewijzigd, komt het voor de venkel aan op vakmanschap, waarbij de venkel zorgvuldig één voor één wordt geselecteerd. Deze specifieke maatregelen stellen ons in staat om een hogere prijs te krijgen."

"De dozen variëren van 10 tot 12 - 13 kg per verpakking, afhankelijk van de verwerking. We zetten de venkel zowel in kratten af als per gewicht zodat we kunnen voldoen aan de eisen van onze klanten. De venkel wordt altijd met veel respect voor de consument verpakt.
Mede om deze reden is ons bedrijf in de loop der jaren een referentiepunt geworden voor degenen die onze producten vermarkten. In feite hebben we besloten om een merkdoos te maken, die onmiddellijk wordt geïdentificeerd door potentiële zakelijke partners."

Informatie:
Azienda Agricola Leone Giuseppe 
Via Elorina, 117
96100 Siracusa - Italië
Tel.: +39 3470366106
Email: leone.giuseppe1973@gmail.com

 

 

 

 

Publicatiedatum: