Op 10 december zijn de Italiaanse regio's Polignano, Monopolo en Fasana getroffen door een hevige hagelbui. Giandomenico De Mola was hier getuige van en zegt hierover het volgende: "Rond 11 uur werd Polignano getroffen door uitzonderlijke en ongewone hagel en een uur later trok dit naar het zuiden." Diverse gewassen zijn beschadigd.

"Er is duidelijk zichtbare schade aan gewassen, zoals sla, bieten en andere bladgroenten, die klaar waren om te worden geoogst. Er zijn laesies zichtbaar, maar we zullen nog 48 uur moeten wachten om de schade op te kunnen nemen."

"Honderden hectare zijn getroffen door dit verschijnsel. Gelukkig zijn de structuren gespaard gebleven. We weten de relatieve omvang niet en daarom kunnen we nog geen uitspraken doen over de schade. Het kan zo zijn dat de afzet van de snijbiet onmogelijk is door de laesies, maar diezelfde laesies zullen op sla minder impact hebben qua afzet."

"Het lijkt erop dat de hagel, die ongeveer een centimeter groot was, andere groenten, die typisch zijn voor het gebied, heeft gespaard."

"Vergelijkbare gebeurtenissen zijn atypisch voor deze periode. De abnormale weersomstandigheden van de afgelopen maanden, met temperaturen boven het seizoensgemiddelde, maken het zeewater relatief warmer. Bij inslag met koudere lucht veroorzaakt dit dan zeer intense stormcellen aan de kustgebieden."