Nieuwe kas Amerikaanse teler doorstaat hagel en storm vlekkeloos

Toen de hagel uit de lucht begon te komen in Grinnell, Kansas, waren er veel mensen die verbaasd naar het bedrijf van Dan en Carol Buck keken, 4B Farms. Dit komt omdat hun kas van CropKing niet alleen overeind bleef staan tijdens het natuurgeweld, maar ook nog helemaal onbeschadigd uit de strijd kwam. Geen van de ijsklompen wist door de kas heen te dringen.

“Er waren veel grote teeltbedrijven die dachten dat de eerste de beste hagelstorm het einde van mijn kas zou betekenen," vertelt Dan.

Dit bleek niet terecht, want geen van Bucks gewassen hebben schade geleden door het turbulente weer. Buck bleek dus gelijk te hebben.

“Mijn theorie was dat ik, ondanks de stormen, gewoon door zou kunnen gaan met oogsten. Ik vermoedde echter dat andere telers wel schade van het weer zouden ondervinden," zei hij. En dit bleek te kloppen. Hij vertelt dat hij heeft gezien dat bij veel mensen de maïsplanten zijn verwoest.

Het klimaat in het noordwesten van Kansas kan zeer onaangenaam zijn. Telers moeten hun bronnen goed bewaren, omdat water schaars is. Aangezien de telers midden in zogenoemde 'Tornado Alley' zitten, hebben ze regelmatig last van grote stormen die door het gebied razen. Voor Buck waren onweersbuien echter niet de grootste zorg. Hij was bezorgder om de ijzige pingpongballen die regelmatig uit de lucht vallen.

Hij was voornamelijk bezorgd omdat hij net had besloten om te investeren in een kas.

Buck wordt voornamelijk omringd door maïstelers en hij wou daarom een nichemarkt vinden voor zijn familiebedrijf. Hij bezit ongeveer 160 hectare in Grinnell en ongeveer 30 hectare hiervan zijn bruikbaar voor de teelt. De meerderheid van dit land wordt gebruikt om voedsel voor de paarden en geiten van de familie te telen. Dan wou echter verder kijken, en nog niet ontdekte markten onderzoeken.

Daarom besloot hij naar kassen en NFT-systemen te kijken. Hij wist dat, wat hij ook zou kiezen, het bestand moest zijn tegen het turbulente weer in Grinnell.

Zo kwam hij de producten van CropKing tegen. Hij kan zich niet meer herinneren hoe hij de producten precies tegen kwam, maar is blij dat hij ze heeft gevonden.

“We zijn enorm enthousiast over de constructie," zegt hij. "CropKing weet wat ze doen, en hebben hier hulp bij gehad. Ze hadden een goed ontwerp en een duidelijk idee over hoe alles gedaan moest worden."

Buck richt zich op dit moment op zijn Romaine sla (en aangezien hij een lokale teler is, heeft hij geen last gehad van de terugroeping door de FDA). Hij is nog steeds bezig om zijn NFT-systeem te perfectioneren, maar hij heeft al een jaar gehad om zijn klimaatinstellingen aan te passen en alle kleine problemen zijn verholpen.

"Het is een wereld van verschil," zegt hij.

Zelfs toen hij bezig was om zijn klimaatsysteem aan te passen, was hij nog bezorgd over de hagelstormen. De laatste 12 maanden zijn er enorme buien geweest, geeft Buck aan. Eén front leek zelfs precies boven zijn bedrijf te zitten.

“Op de radar leek het net een kleine paarse speldenknop," vertelt hij. Maar op een zaterdag werd de storm snel erger, van kleine bolletjes naar enorme ijsscherven.

De dag na de storm hebben Buck en zijn familie hun gewassen bekeken. Geen enkele ijsscherf was in de kas terechtgekomen, en ook het NFT-systeem was helemaal in orde.

“Er is niks doorheen gekomen," vertelt hij. "De volgende ochtend konden we gewoon verder gaan met de oogst, terwijl veel telers om ons heen niets meer te oogsten hadden. Dat vond ik enorm indrukwekkend."

Na de storm werd Bucks 4B Farms Facebookpagina enorm populair en trok het meer dan 1000 volgers. Hij werkt aan mogelijke overeenkomsten met verschillende grote instituten in Kansas, die ieder geïnteresseerd zijn in het kopen van veilige, lokale gewassen, die bovendien in een betrouwbare kas geteeld zijn. Na de recente FDA-terugroepactie van Romaine sla en met zijn kas die alle stormen doorstaat, hoopt Buck dat zijn nichemarkt binnenkort nog verder kan groeien.

Hier vindt u video's van de kassenconstructie van 4B Farms en kunt u het laatste nieuws van het bedrijf volgen.

Voor meer informatie:
CropKing
T: +1 330-302-4203
cropking@cropking.com
www.cropking.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven