China heeft goede voedselveiligheid

China staat boven aan de lijst van landen met de beste voedselveiligheid. De Economist Intelligence Unit publiceerde onlangs de "Global Food Safety Index". De index stelt een ranglijst op van landen, waarbij wordt gekeken naar voedselveiligheid, kwaliteit van het product en oorsprong van het voedsel. China heeft op de lijst een sprong gemaakt van de vierde positie naar de eerste plaats. De opkomst van China komt door sterke economie van het land. Bovendien hanteert de Chinese overheid lage importtarieven voor landbouwproducten, zodat de importkosten worden verminderd.

Volgens de Economist Intelligence Unit is de Chinese leveringsketen voor voedingsmiddelen echter wel kwetsbaar. De leveringsketen kan makkelijk worden verstoord door weersomstandigheden of natuurrampen. Als bij het onderzoek voor de index ook gekeken zou worden naar klimaatverandering, bodemkwaliteit en wateraanvoer, zou China pas op de zestiende plaats in de ranglijst te vinden zijn.

Daarnaast is het aanbod aan voeding in China kwetsbaar, omdat het grootste deel hiervan wordt geïmporteerd. Zo'n 180 landen exporteren levensmiddelen naar China. Problemen met betrekking tot de wereldhandel zouden de leveringsketen van voeding binnen China met gemak kunnen verstoren.

Bron: News and Current Trends


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven