Rijk Zwaan over aubergineteelt:

"Juiste onderstam maakt verschil"

Onderstammen zijn mede bepalend voor een goed verloop van de aubergineteelt. Met de introductie van een nieuw ras als Tracey RZ, start ook direct de zoektocht naar de juiste onderstam. Uit proeven blijkt een waardevolle inzet van Kaiser RZ. Ook de nieuwe onderstam Suzuka RZ laat mooie resultaten zien, aldus Rijk Zwaan.

Tracey geeft een gewas dat op het oog altijd erg krachtig toont, met veel vegetatie. Dit pleit voor een meer generatieve onderstam. Dit jaar bleek echter dat Tracey meer op groei gestuurd moet worden dan bijvoorbeeld Beyonce RZ. Daarmee komen de krachtigere onderstammen in beeld om de balans gedurende het jaar te behouden en niet te generatief (zwak) te worden. Kaiser combineert kracht, uithoudingsvermogen en een tamelijk generatieve inslag. Tracey-telers met 3 stengels per plant en telers met doorgaans voldoende groei in het gewas kiezen dan ook graag voor de betrouwbare Kaiser.

Suzuka RZ
Na jaren van ontwikkeling introduceert Rijk Zwaan een nieuwe onderstam: Suzuka RZ (voorheen 61-081 RZ). "Suzuka kenmerkt zich door de combinatie van kracht en generativiteit. Qua plantreactie is het ras in te schalen tussen Kaiser en Emperador RZ. In aubergines heeft Suzuka iets minder groeikracht dan Kaiser en is generatiever dan zowel Maxifort als Kaiser. Suzuka kwam dit seizoen bijvoorbeeld een kleine week eerder in productie en doet momenteel nog steeds goed mee in de topproducties. Komend jaar gaan we uitgebreidere proeven doen om de echte meerwaarde in aubergine te bepalen. Naast de combi met Tracey kan Suzuka ook voor de Beyonce RZ-telers op 4 stengels een interessante keuze zijn."

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com
www.rijkzwaan.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven