2,5 miljoen subsidie voor Glas en Energie Campus Venlo

De gemeente Venlo heeft een subsidie van € 2.500.000 binnengehaald via de zogeheten Topper-regeling van het Ministerie van Economische Zaken, voor de herstructurering van bedrijventerrein Trade Port West en de ontwikkeling van de Glas en Energie Campus aldaar. De Glas en Energie Campus is een cluster van een aantal onafhankelijke bedrijven en instellingen dat wordt verbonden door het thema glas en energie. Het Venlose bedrijf Scheuten Solar Glass is de trekker voor deze ontwikkelingen, de gemeente treedt op als regisseur. Vanuit een open campusmodel zal worden samengewerkt met verwante, private bedrijven en andere instellingen. De plannen zijn gevormd naar aanleiding van de vorig jaar bekend gemaakte uitbreidingsplannen van het bedrijf Scheuten.

Op dit moment is er onvoldoende ruimte voor de sterk vernieuwende en innovatieve bedrijvigheid in het Glas en Energie segment. Daarnaast voldoen het werkgelegenheidsprofiel en de uitstraling van de bedrijven aan de zuidzijde van de A67 niet aan de huidige eisen. In december 2007 heeft de gemeente Venlo een subsidieaanvraag ingediend op grond van het Besluit subsidies Topprojecten herstructurering bedrijventerrein. Op 11 juli 2008 is daar bij brief positief op beslist door het ministerie.

Wethouder Mark Verheijen (Economische zaken & Financiën) is zeer verheugd over de bijdrage vanuit Den Haag. “De Glas en Energie Campus is een prachtig initiatief waarbij overheid en bedrijfsleven samen optrekken. Het is goed om te zien dat ook de Rijksoverheid geloof en vertrouwen heeft in de potentie en kansen van dit project. Het zet ons nog nadrukkelijker op de kaart als gemeente en regio met hoogwaardige innovatieve industrie en dito werkgelegenheid. We zijn erg tevreden met het resultaat. Dit gaan we samen met Scheuten voortvarend en vol energie oppakken!”

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven