Volgende fase voor Advanced Berry Breeding

Sinds het begin van dit jaar heeft Advanced Berry Breeding (ABB) een nieuwe kantoor in Hedel en is op volle sterkte met een aantal nieuwe collega's. Het kantoor van ABB wordt sinds 2017 gerund door algemeen directeur Wim Aalbersberg en financieel manager Colinda van Beurden. Begin dit jaar is Sjoerd van Gestel daarbij gekomen als accountmanager. Vervolgens hebben Ayla Voets en Heleen de Jong het team aangevuld. Zij houden zich bezig met respectievelijk licentiebeheer, office management en marketing.


Boven Sjoerd en Colinda, onder Heleen, Ayla en Wim.

Nieuwe rassen
De succesvolle frambozenrassen Kweli, Kwanza, Imara en Mapema zijn al meerdere jaren op de internationale markt te krijgen. Vanaf 1 juli 2017 heeft ABB het licentiebeheer in eigen beheer en lanceerde eind 2017 een reeks nieuwe rassen: Jambo, Shani, Rafiki en Wengi. Ieder ras heeft mooie en bijzonder eigenschappen. Op de website is meer over de rassen te vinden.

Toekomstplannen
ABB gaat in 2018 in volle vaart vooruit en stapt een nieuwe fase in naar een groeiend veredelingsbedrijf voor zachtfruit. Met onderzoekspartners plantenkwekers en fruittelers lopen er inmiddels onderzoeken en tests in een vergevorderd stadium. De verwachting is dat in 2019 of 2020 nieuwe rassen van zachtfruit de markt op gaan. De proeven die in Nederland, Portugal en Tanzania lopen zijn hoopgevend. Verder is ABB nieuwe markten op de verschillende continenten aan het verkennen. Met nieuwe krachten en alle kennis en ervaring die ABB nu in huis voorziet ze grote ontwikkelingen.

Voor meer informatie:
Advanced Berry Breeding
Architronlaan 1
5321 JJ Hedel
+31(0)6835 277 68

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven