Oreon Grow Light Extended Voltage gepresenteerd op GreenTech

Lagere installatiekosten bij switch van HPS naar LED

Steeds meer telers stappen over op LED-belichting. Oreon biedt die telers nu de Oreon Grow Light Extended Voltage aan. Dit nieuwe watergekoelde LED-armatuur kan geïnstalleerd worden op een 400V installatie in een kas.Extended voltage
De nieuwe LED-armatuur met een hoger voltage maakt het mogelijk om in een bestaande 400VAC (480VAC voor Noord-Amerika) installatie ingepast te worden. Dit heeft als groot voordeel dat telers lagere installatiekosten hebben wanneer zij van HPS verlichting willen switchen naar duurzame LED verlichting. Deze nieuwe lamp is in nauwe samenwerking met driver fabrikant Mean Well tot stand gekomen. "We werken al 10 jaar samen met Mean Well en zijn blij dat zij versneld de driver voor deze lamp hebben ontwikkeld" aldus Twan Mennink CTO van Oreon.

Verhoogde lichtoutput
Oreon: "Met de introductie van deze nieuwe lamp gaat ook de lichtoutput per armatuur omhoog naar 1790 uMol/s, met een overminderd hoge efficiency. Daarmee is de Oreon Grow Light 2.2 EV een volwaardige vervanger van de 1000W HPS lamp. De lamp is leverbaar met 2 verschillende lenzen. Allereerst de speciaal ontwikkelde "batwing" breedstraler die de uniformiteit op het gewas, ook op kortere afstanden, waarborgt. Daarnaast is er ook een diepstraler beschikbaar."

Watergekoelde lampen
Alle LED-armaturen van Oreon zijn watergekoeld en zorgen voor veel efficiënt licht zonder opwarming van de kas. De waterkoeling zorgt ervoor dat telers volledige controle hebben over het klimaat in de kas en de teeltstrategie. Hierdoor zijn de lampen het hele jaar in te zetten. Er hoeft minder geventileerd en gekoeld te worden, wat onder andere resulteert in betere CO2-waarden. Door de hoge output uit een compact armatuur, zijn er minder lampen nodig en is er minder schaduw. Oreon: "Het gevolg is een jaarrond kwalitatief hoogwaardigere opbrengst tegen lagere energiekosten."

Oreon is aanwezig op de GreenTech2018, stand 12.216. www.greentech.nl.

Voor meer informatie:
Oreon

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven