Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europees BTW-systeem op de schop

Eind mei heeft de Europese Commissie een nieuw voorstel gepubliceerd om het Europese btw-systeem te wijzigen. De lidstaten lopen elk jaar miljarden mis aan btw-inkomsten door hiaten in het huidige systeem.
 
In het huidige systeem bestaat een goederentransactie aan een andere EU-lidstaat (een 'intracommunautaire' transactie) uit twee onderdelen: de levering vanuit het ene land en de verwerving vanuit het andere land. In het voorgestelde systeem is er nog maar sprake van één onderdeel. De leverancier moet het btw-tarief van de lidstaat waar de afnemer is gevestigd in rekening brengen op de factuur. Dus een Nederlandse leverancier die aan een klant in Duitsland levert, brengt 19 procent Mehrwertsteuer in rekening. Het huidige btw-tarief voor deze transacties (0 procent btw) komt dan te vervallen.
 
Overgansperiode
Het nieuwe btw-systeem zal gefaseerd ingevoerd worden van tussen 2019 en 2022. Zodra meer duidelijk is over deze ontwikkeling zal Evofenesex meer informatie geven. 
 
Bron: Evofenedex
Publicatiedatum: