Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers Overbuurtse Polder Noord in Bleiswijk bespreken tuinbouwtoekomst

Maandagavond 29 april 2024 kwamen glastuinbouwondernemers van de Overbuurtse Polder Noord in Bleiswijk bijeen. Het markeerde het begin van de allereerste Poldermaand. Elke maand staat één van de acht polders namelijk centraal. Dit initiatief, gericht op het versterken van de glastuinbouwsector in Lansingerland, moet een stap voorwaarts zijn richting een toekomstbestendige aanpak.

Doel van de avond
De avond opende met een welkomstwoord van wethouder Leon Hoek, die de aanwezigen verwelkomde en de betekenis van Horti Science en de Poldermaand benadrukte. Het doel van de avond? "Het versterken van de ruggengraat van de sector - de glastuinbouwondernemers in de polders - en het waarborgen van hun toekomst."

Drie pijlers
De avond was gestructureerd rondom drie pijlers: ruimtelijke ontwikkeling, energietransitie en wet- en regelgeving. Presentaties door ambtenaren Bas van den Dool (projectmanager Horti Science) en Yvonne de Rooij (senior beleidsadviseur Duurzaamheid) boden inzichten in de gebiedsanalyse en bevordering van de energietransitie, waardoor de glastuinbouwondernemers werden uitgedaagd om hun visie te delen.

Veranderplannen
Het hoogtepunt van de avond was het interactieve gedeelte, waarin tuinders individueel hun veranderplannen deelden voor de komende drie jaar. Dit resulteerde in discussies over energie, water, installaties en andere belangrijke thema's zoals arbeidsmigrantenhuisvesting en digitalisering. Tuinders werden uitgedaagd om niet alleen te denken aan hun individuele belangen, maar ook aan de gemeenschappelijke doelen die de hele sector ten goede zouden komen.Storymap
Na deze uitwisseling van ideeën, sloot wethouder Leon Hoek de avond af door alle aanwezigen te bedanken voor hun betrokkenheid. Hij kondigde aan dat de inzichten van de gebiedsanalyse worden samengevoegd in een 'storymap'. Ondernemers die nieuwsgierig zijn naar de gedetailleerde bevindingen van deze avond kunnen contact opnemen met projectmanager Bas van den Dool via [email protected].

Bron: Gemeente Lansingerland

Publicatiedatum: