Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
twijfels niet weg, maar wethouder houdt voet bij stuk

'Doodsteek voor herstructurering Westland' toch weer stap dichterbij

Het Paraplubestemmingsplan plattelandswoningen Westland wordt tóch voorgelegd aan de Westlandse gemeenteraad. Dat is de uitkomst van een commissievergadering die dinsdagavond gehouden is.

Jacco Vooijs van Glastuinbouw Westland wees in die vergadering nog maar eens in felle bewoording op het gevaar van invoering. Het zou 'de doodsteek voor herstructurering in Westland' zijn. "Met de plattelandswoning haalt u voor de glastuinbouw het paard van Troje binnen", waarschuwde de regiovoorzitter.

Met een eerder betoog wist hij uitstel van het besluit te bewerkstelligen, maar nu komt er dan toch een stemming. Dinsdagavond bleek dat diverse partijen wel stevig twijfelen over of invoering gaat werken voor Westland. Dat doen zij al na verschijning van een rapport, en ook een na de vorige vergadering toegevoegde memo vanuit de wethouder neemt de twijfels bij diverse partijen niet weg.

Hoewel het op dit moment maar om vijf tot acht woningen gaat bij glastuinbouwbedrijven die voor de herbestemming tot plattelandswoning in aanmerking komen, maakt het nieuwe plan van de gemeente mogelijk dat dit voor meer woningen gaat gelden. Daarmee is de vrees dat invoering de toekomst van de glastuinbouw in Westland in de weg gaat zitten.

Wethouder Van der Stee, van Westland Verstandig, verdedigde dinsdagavond het plan, zoals hij ook in een memo deed. Hij wees erop dat altijd in nauw overleg met de sector wordt gehandeld. "Deze gemeente heeft nog nooit in afwijking van het advies van de glastuinbouw gehandeld", citeert Rodi dat uitgebreider verslag doet van de commissievergadering. Westland Verstandig is vóór invoering van plattelandswoningen: "Plattelandswoningen zijn goed voor de tuinbouw en reconstructieplannen", stelt de partij op de eigen kanalen.