Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe vloeibare meststof Gold Leaf

Alle voedingsstoffen gebufferd tot de juiste pH

Een compleet vloeibare meststof, die alle essentiële voedingsstof bevat, is al tientallen jaren het streven bij vloeibare meststoffen. Velen hebben geprobeerd een dergelijk product te maken, maar het is nog nooit gelukt. Dat is waarom de ontwikkelaars van 'Gold Leaf' door Plater Bio beweren een mijlpaal te hebben bereikt met de lancering van Gold Leaf.



Plater Bio werd in 2016 opgericht in Glossop (Derbyshire, Verenigd Koninkrijk). Ze zijn de afgelopen twee jaar bezig geweest met de ontwikkeling van Gold Leaf. Oprichter dr. Russell Sharp van Plater Bio: "Bij het maken van Gold Leaf was het doel niet alleen een product dat alle essentiële voedingsstoffen bevatte, maar ook dat deze de juiste pH waarde zouden hebben die planten nodig hebben voor optimale groei, met alle micronutriënten in chelaatvorm om ze beschikbaar te houden voor de plant."

Dit is nu gelukt. Het directe en meest voor de hand liggende gebruik voor Gold Leaf is als meststof voor hydrocultuur. "Hydrocultuursystemen zijn op dit moment afhankelijk van twee- of driedelige producten die allemaal in afzonderlijke tanks moeten worden bewaard en moeten worden gemengd, gedoseerd, pH-gestuurd en gecontroleerd op elektrische geleidbaarheid (EC). En dit alles moet gedaan worden voordat de meststof aan het gewas kan worden toegediend. Gold Leaf hoeft alleen in de gewenste hoeveelheid met water te worden vermengd en is dan klaar voor gebruik."


Hoewel Gold Leaf in principe voor hydrocultuur is ontworpen, wordt het nu getest in andere landbouwsystemen, zoals vollegrondsgewassen. Dr. Sharp: "We denken dat er veel belangstelling is voor Gold Leaf vanuit de conventionele landbouw. Dit komt omdat Gold Leaf als complete voedingsoplossing het aantal producten vermindert dat aan een gewas moet worden toegediend, waardoor telers tijd, geld en water besparen."

"Hoewel er al suspensie producten beschikbaar zijn, die veel plantenvoedingsstoffen bevatten, bevatten ze vast materiaal die in vloeistof 'zweven'. Het probleem met suspensie meststoffen is dat de vaste delen (calciumfosfaat en calciumsulfaat) volledig onoplosbaar zijn, zelfs bij verdunning en dagen laten staan. Dat is niet zo vreemd; calciumfosfaat is immers het belangrijkste bestanddeel van dierlijke botten! Hierdoor zijn calcium en fosfaat niet beschikbaar voor de plant en de vaste deeltjes kunnen toedieningsfilters blokkeren."


"Het gebrek aan calcium in conventionele samengestelde meststoffen resulteert wereldwijd in een lagere oogst, daar calcium essentieel is voor vele metabolische processen in planten. Hierdoor lijden gewassen regelmatig aan fysiologische aandoeningen veroorzaakt door calciumgebrek, zoals neusrot in tomaten en kurkstip in appelen. Daarnaast wordt tegenwoordig algemeen aangenomen dat moderne groenten en fruit veel minder minerale voedingsstoffen bevatten (zoals calcium) die belangrijk zijn voor de menselijke voedingsbehoeften." Daarom denkt het team van Plater Bio dat Gold Leaf al snel een belangrijk nieuw hulpmiddel zal worden dat door telers in alle sectoren zal worden gebruikt.

Gold Leaf wordt nu wereldwijd door potentiële distributiepartners getest en Plater Bio spreekt graag met organisaties die willen samenwerken om het volledige potentieel van Gold Leaf te realiseren.

Plater Bio zal deelnemen aan de GreenTech beurs op 12-13-14 juni in Amsterdam, in hal 10, stand 111. 

Voor meer informatie over de GreenTech beurs en topbijeenkomst, klik op www.greentech.nl.

Voor meer informatie:
Plater Bio 
Publicatiedatum: