Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Heliospectra lanceert HelioCORE™

Data-gestuurde inzichten voor het automatiseren van verlichting

Telers gebruikten tot voor kort ervaringen uit het verleden en kansberekeningen om onderbouwde beslissingen te nemen voor voorspelbare, betrouwbare en herhaalbare bedrijfsvoorspellingen en oogstresultaten. De nieuwe Light Control-software van HelioCORE, die voor het eerst werd geïntroduceerd in juli 2017, laat telers hun groeiomgeving en operationele kosten beter controleren. Met realtime beheer en meldingen vanaf elk apparaat kunnen telers de hardwarestatus in hun faciliteiten controleren en snel lichtinstelling, intensiteit en spectrumstrategieën beheren.

"Het verwerken van big data versnelt de kunstmatige intelligentie (AI) -ontwikkeling in de tuinbouw. Met HelioCore kunnen telers makkelijker beslissingen nemen die gebaseerd zijn op cijfers. Als onderdeel van de bedrijfsvisie zullen we aan dit platform blijven bouwen, zodat telers de kwaliteit van hun gewassen kunnen verbeteren, de productiecyclus verminderen en nauwkeurige voorspellingen kunnen doen over de opbrengst, "zei Ali Ahmadian, CEO Heliospectra AB.



Nauwkeurige prognoses
"Voor elk bedrijf is kennis en een juiste voorspelling over de exacte opbrengst de sleutel tot succes. Nauwkeurige prognoses spelen een cruciale rol bij prijsonderhandelingen tot aan kopersrelaties en ook arbeidsbeheer. HelioCORE biedt een unieke oplossing voor de markt door een combinatie van toonaangevende auto-responsive lichtregeling zodat telers een snellere time-to-market kunnen behalen en een strikter voorraadbeheer. "

"Met HelioCORE ontvangen telers bruikbare, gegevens gestuurde inzichten en kunnen ze elke afzonderlijke parameter van hun verlichting automatiseren en beheersen. Dit heeft een enorme impact op de inkomstencyclus van de telers en de bedrijfsprestaties", aldus Peter Nyberg, CTO Heliospectra AB.

Data en controle
In de loop van 2018 werd de HelioCORE-besturingssoftware uitgebreid getest door toonaangevende commerciële telers en onderzoeksinstellingen over de hele wereld. Een van hen is het John Innes Centre, een gerenommeerd centrum voor plantenwetenschap in het Verenigd Koninkrijk. Bekend van hun methode om de oogstcycli voor commerciële gewassen te versnellen, gebruikt de onderzoeksfaciliteit de HelioCORE On Target Controller voor hun speed teeltproject. Het is onderzoeksteams van John Innes gelukt in slechts 8 weken tijd - 57% sneller - tarwe te telen van zaad- tot zaadgeneratie. Dit maakte deel uit van een speed kasproject met instelbare LED-verlichtingsoplossingen van Heliospectra. Bovendien testen ze ook de Schedule Controller voor lopende onderzoekstrials.

Dokter Brande Wulff, hoofd van het speed veredelingsonderzoek in het John Innes Centre, Norwich: "Veel aspecten van plantenonderzoek zijn beperkt door de tijd die nodig is om van zaadje naar zaad te gaan, of om volwassen planten te verkrijgen voor het meten van bepaalde eigenschappen, zoals planthoogte of bloeitijd. Ons speed teeltprogramma met LED-verlichting stelt ons in staat om tweemaal zo snel resultaten te verkrijgen en verlaagt de bedrijfskosten. HelioCORE helpt ons om die grenzen te verleggen en verschaft ons meer data en controle over onze omgeving. "

Kosten minimaliseren
Greenbelt Microgreens uit Ontario, Canada implementeerde ook het HelioCORE-systeem in een grote kas. Zij gebruikten het systeem om tijdens de donkere wintermaanden toch te zorgen dat de speciale microgreens die het bedrijf levert aan retailers en restaurants in heel Canada, de constante en consistente lichtintensiteit kregen die nodig was om topkwaliteit te garanderen.

"We willen op de meest efficiënte en kosteneffectieve manier mogelijk extra licht en energie gebruiken, waarbij we de oogstopbrengsten en de productkwaliteit van het zomerseizoen handhaven", aldus Ian Adamson, oprichter en CEO van Greenbelt Microgreens.

Het HelioCORE-systeem past de lichtopbrengst dynamisch aan op basis van de natuurlijke lichtomstandigheden en energieprijzen om ervoor te zorgen dat bedrijven alleen de energie en het aanvullend licht gebruiken dat nodig is om de kosten te minimaliseren.

HelioCORE™ Light Control Modules
Om telers in staat te stellen oogsten en oogstcycli nauwkeurig te voorspellen, bevat HelioCORE drie regelmodules. Telers en bedrijfsteams kunnen zo eenvoudig verlichtingsstrategieën aanpassen, lichtschema's samenstellen en repliceren en real-time sensordata integreren door middel van lichtregelaars om ervoor te zorgen dat planten het exacte, en consistente dagelijkse licht krijgen dat ze in alle groeistadia nodig hebben.
  • DLI Controller – Reguleert aanvullend licht met behulp van algoritmen en Daily Light Integral (DLI) -targets, om het lichtgebruik te optimaliseren en tegelijkertijd een optimale plantengroei te ondersteunen en de lamp in te zetten op momenten dat de energiekosten het laagst zijn.
  • On Target Controller - Voor constante Photosynthetic Photon Flux Density (PPFD) -niveaus om de efficiëntie van de plant en fotosynthese te maximaliseren, terwijl energieverbruik tot een minimum beperkt wordt, met dynamische respons op seizoensgebonden veranderingen in weer en natuurlijk licht
  • Schedule Controller – Laat telers aangepaste verlichtingsstrategieën toepassen en kalenderschema's automatiseren tijdens productie- en oogstcycli. Een bibliotheek van vooraf ingestelde schema's en sequentiesjablonen kan worden ingezet voor snellere bloei, voor het opvoeren van voedings- of medicinale profielen en om de fotoperiode voor voedsel en bloemen voor lange dagen uit te breiden.
De HelioCORE-besturingssoftware wordt gedemonstreerd tijdens de komende O'CannaBiz-conferentie in Toronto, Canada en op de GreenTech in Amsterdam, Nederland in juni.


Voor meer informatie:
Heliospectra
Box 5401 SE-402 29 Göteborg Sweden
Tel.: +46 31 40 67 10
Fax: +46 31 83 37 82
info@heliospectra.com
www.heliospectra.com

Publicatiedatum: