Canada: Romaine sla gelinkt met E.coli besmettingen in Quebec en Canadese Maritimes

The Montreal Gazette meldt dat het Canadese Agentschap van Volksgezondheid consumenten aanspoort om voorzichtig te zijn bij het bereiden van romaine sla, nadat er meer dan dertig gevallen van E. coli-infecties zijn ontdekt in drie provincies, waaronder Quebec. De meeste gevallen werden geregistreerd in Newfoundland en Labrador: een aantal vonden plaats in New Brunswick en enkele in Quebec. Tien personen werden opgenomen in het ziekenhuis. 

Alle gevallen worden nog onderzocht, maar er is nog niet vastgesteld of er een specifiek merk sla verband houdt met de uitbraak. In de tussentijd worden consumenten aangespoord om enkele eenvoudige veiligheidstips te volgen bij het bereiden van sla, zoals het wassen van handen voor en na het hanteren van sla, het goed wassen van onverpakte sla onder koud stromend water en het gekoeld bewaren van sla.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.