EUCOFEL heeft nieuwe directeur

De European Fruit and Vegetables Trade Association, EUCOFEL, heeft als nieuwe directeur de Spanjaard Juan Marín benoemd en als vicedirecteurs de Pool Witold Boguta (directeur van de Poolse Federatie van telers en exporteurs), de Griek George Frangistas (directeur van de Griekse Federatie van telers en exporteurs), de Fransman Laurent Bergé (directeur van Franse telersvereniging van komkommers en tomaten) en de Spanjaard Antonio Muñoz (INTERCITRUS en CGC).

Juan Marín is een bekende Spaanse vakman uit de AGF-sector met een carrière zowel als teler als exporteur. Hij was directeur van Campo de Lorca, een toonaangevend bedrijf in de teelt en handel van broccoli en bloemkool. Hij was voorzitter van de vereniging van telers en exporteurs van groenten en fruit van Murcia en daarnaast ook lid van de commissie van FEPEX.

Hij vervangt Jorge Brotons Campillo, die de positie sinds 2013 heeft bekleed. "Het is een eer om Europese telers te vertegenwoordigen", zei Juan Marín na de verkiezingen. Hij voegt eraan toe: "Vanaf nu zullen we samen aan de volgende doelstellingen werken: de verdediging en verbetering van het concurrentievermogen van de teelt en export van groenten en fruit, de verdediging van de vrije concurrentie op de Europese markt en de openstelling van markten in landen buiten de Europese Unie. "

Bron: fepex.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven