E.coli in Amerikaanse sla-teelt op water

BrightFarms roept vrijwillig een serie vers verpakte producten terug die in Roundy's Supermarkets worden verkocht vanwege de mogelijke aanwezigheid van E. coli in het kasbedrijf waar ze uit afkomstig zijn in Rochelle, Illinois (Ogle County).

De vrijwillige terugroepactie volgt op een andere actie in mei door het bedrijf, omdat verpakte producten, verkocht in winkels in Pennsylvania, Maryland, Virginia, Delaware, West Virginia en Washington DC, mogelijk metaal konden bevatten als gevolg van bouwwerkzaamheden bij het desbetreffende kasbedrijf in Elkwood, Virginia (Culpeper County).

De momenteel getroffen producten van het merk BrightFarms worden ook verkocht in Mariano's Markets in Illinois en Metro Market en Pick 'n Save winkels in Wisconsin.

De terugroepactie betreft bladgroenten en basilicumproducten. BrightFarms besloot tot deze actie uit voorzorg naar aanleiding van routinematige laboratoriumresultaten en de ontdekking dat bepaalde producten een mogelijk risico inhielden. Betrokken winkeliers zijn geïnstrueerd om alle betrokken producten uit de winkelschappen te verwijderen.

De terugroepactie beperkt zich tot producten geteeld in de vestiging van het bedrijf in Rochelle, Illinois. BrightFarms producten uit kassen in andere regio's zijn niet getroffen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.