Eindpresentatie SamenMarkt-project over nieuwe marktmechanismen

De afgelopen twee jaar is tijdens het SamenMarkt-project onderzoek verricht naar nieuwe marktmechanismen in de tomatenglastuinbouw. Tijdens de slotbijeenkomst, op vrijdag 3 november, worden de resultaten gepresenteerd in het World Horti Center, Europa 1, te Naaldwijk. Ook de beïnvloeding van digitalisering op prijsvorming en ketenwerking komen aan de orde.

In dit project hebben Hogeschool Inholland en TU Delft samen met glastuinbouwers, ketenpartijen en kennisinstelling LEI Wageningen UR, een innovatieve marktsimulatie ontwikkeld op basis van agent technologie. De te ontwikkelen simulatie biedt telers en ketenpartijen een veilige omgeving om te "experimenteren". Met de simulatie wordt onderzoek verricht naar markt functioneren en de mogelijkheden voor verbetering van de businesscases van glastuinbouwers door producten op een meer onderscheidende wijze tegen een goede marge in de markt te zetten.

Het onderzoek leidt tot nieuwe kennis over a) het functioneren van de huidige, niet-transparante, markt in de glastuinbouw; b) mogelijkheden om met nieuwe marktmechanismes en ketensamenwerkingen, business cases van MKB glastuinbouwers te verbeteren en c) de mogelijkheden om met agent technologie een complexe markt te modelleren. Daarnaast is de simulatie – bij gebleken succes – meteen de opstap voor een mogelijke nieuw grootschalig marktmechanisme voor de glastuinbouwsector, zoals gedistribueerde "digitale veiling(en)".

Benieuwd naar de resultaten? Meldt u zich dan meteen aan via inholland.nl/samenmarkt

Locatie: World Horti Center
Tijdstip: 15.30-18.00 uur
Meer informatie: olaf.van kooten@inholland.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.