10 t/m 17 november 2017

Matchmakingreis Mexicaanse tuinbouw

Mexico heeft een levendige en groeiende economie. De jonge, beschermde tuinbouwsector heeft in de afgelopen 15 jaar een consistente groeicurve doorgemaakt. De ambitie van Mexico om uit te groeien tot een centrale speler in de regio als producent van versproducten, biedt niet alleen exportkansen voor Nederland, maar ook mogelijkheden voor het opbouwen van een duurzame relatie met Mexicaanse telers en de Mexicaanse regering. Er is al een groot aantal aan de tuinbouwsector gerelateerde Nederlandse bedrijven in Mexico gevestigd, voornamelijk in de Bajio-regio, waar Queretaro en Guanajuato onder vallen.

Het Agropark in Querétaro, Mexico is een geïntegreerd Greenhouse center. Het bestaat uit 795 hectare - waarvan 580 hectare greenhouses. Er resideren 11 Mexicaanse en Internationale bedrijven in het Agropark met de focus op de productie van tomaten, komkommers en paprika's voor de Amerikaanse markt.

Het NBSO in Querétaro, Mexico organiseert een tailormade-matchmakingprogramma ten tijde van de grootste tuinbouwbeurs in Mexico, de Expo AgroAlimentaria Guanajuato, die van 14 t/m 17 november 2017 wordt gehouden in Irapuato, Guanajuato, Mexico.

De matchmaking sluit aan bij de Expo AgroAlimentaria Guanajuato (www.expoagrogto.com/es/?lang=en), de grootste tuinbouwbeurs van Mexico, waarvan Nederland dit jaar partnerland is. Onderdeel van de reis is een bezoek aan het Nederlands georiënteerde Agropark in Querétaro, waar het NBSO erg goede contacten heeft.

Aanmelden voor de reis kan hier.

Programma
Het programma van de matchmakingreis ziet er in grote lijnen als volgt uit:
Zondag 12/11 – Aankomst
Maandag 13/11 – bezoek Agropark, workshop tuinbouw en zakendoen in México
Dinsdag 14/11 – Officiële opening expo door ambassadeur, bedrijfsbezoek, ´s avonds netwerkreceptie
Woensdag 15/11 – Beursdag incl. matchmaking
Donderdag 16/11 – Beursdag incl. matchmaking
Vrijdag 17/11 – Terugvlucht

Deelname en aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk 27 oktober op de website van RVO.nl via deze link. Deelnamekosten bedragen €500,- per bedrijf. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Vragen en nadere informatie
Heeft u vragen? Neem dan contact op met:

Netherlands Business Support Office (NBSO) Querétaro, Mexico
Telefoon: + 52 1 442 333 8516
E-mail: info@nbsomexico.comPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.