


Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Grootste Britse tomatenteler gaat uitbreiden na overname
- Tomatengiganten en buren bouwen tegelijk kas
- LED-proef in komkommer die ook niet-komkommertelers ‘met eigen ogen moeten zien’
- Voormalige Levarht-kassen Nieuw-Zeeland verkocht
- Crisisupdate: Harde wind goed voor negatieve stroomprijzen en stabiele gasprijs
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- Crisisupdate: 'Gratis' elektriciteit en piek in gasprijs
- Grootste Britse tomatenteler gaat uitbreiden na overname
- Van het gas af met waterstof-wkk
- Machine- en wagenpark loonbedrijven ondergaat metamorfose na fusie
- 'Zonnepanelenkasdek’ als carport of overkapping fruitbomen: “Inschuiven en dichtklappen”
Weer
11 oktober, Amsterdam
Studenten Inholland organiseren symposium ‘Back to the Foodure 2’
'Back to the Foodure 2' biedt drie gastsprekers, twee workshops en een gezellig netwerkborrel. De eerste twee sprekers zijn inmiddels bekend: Rik Eweg en Aat Rietveld.
Rik Eweg is docent, onderzoeker en bestuurder in één en werkt als lector aan Van Hall Larenstein. Hij heeft een integrale kijk op ontwikkelingen van duurzame agrobusiness in metropolitane gebieden en was betrokken bij de ontwikkeling van verschillende manieren van nieuwe methoden voor leren in innovatieprocessen. Rik Eweg zal het Symposium openen.
Aat Rietveld is al meer dan 40 jaar imker maar verdiepte zich de laatste 10 jaar in het leven van de wilde, solitaire bijen. De bijdrage van bijen aan de ons omringende ecosystemen spelen een belangrijke rol voor ons voedsel. Met al veel gedane voorlichtingen, lezingen en cursussen zal Aat Rietveld veel kunnen vertellen over zijn kijk op bijen, biodiversiteit en wat wij als burgers kunnen bijdragen aan het welzijn van deze insecten en dus aan onze leefomgeving.
Datum, locatie
Woensdag 11 oktober, 12:30 tot 18:30 uur
Hogeschool Inholland Amsterdam, De Boelelaan 1109, Amsterdam
Programma
12:30 – 13:00 Inloop
13:00 – 13:10 Start Symposium "Back to the Foodure 2"
13:10 – 13:40 Spreker Lector Rik Eweg
13:40 – 14:00 Uitleg en verdeling van workshops
14:00 – 14:45 Workshops 1e ronde
14:45 – 15:00 Pauze
15:00 – 15:45 Workshop 2e ronde
15:45 – 16:05 Pauze
16:05 – 16:50 Spreker Imker Aat Rietveld
17:00 – 17:30 Battle
17:30 – 18:15/30 Borrel
Aanmelden
Wilt u deelnemen aan 'Back to the Foodure 2'? U kunt zich online aanmelden.
Bron: Greenport WO
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2017-12-11 34 ideeën om de winkelverkoop op te krikken
- 2017-12-04 Nieuwe website voor overheidsdienst Agroberichten Buitenland
- 2017-12-01 Edith Lammerts van Bueren neemt afscheid van het Louis Bolk Instituut
- 2017-11-30 Zeshonderd aanmeldingen klantevent Axians
- 2017-11-21 Duitse coalitiecrisis duwt euro omlaag
- 2017-11-20 Gezocht: robot met hersenen
- 2017-11-20 Met nieuwe rijpheidssensor lees je hoeveelhheid chlorofyl zo van je display
- 2017-11-14 ABN AMRO: Vertrouwen ondernemers op hoog niveau in alle sectoren
- 2017-11-13 P. Looije Verpakkingen nu Fair Produce gecertificeerd
- 2017-11-09 "Let bij buitenlandse projecten op in het land geldende voorwaarden"
- 2017-10-31 "Algeciras is de toegangspoort tussen Europa en Afrika"
- 2017-10-31 "Telers durven weer te investeren, dat is uitstekend nieuws"
- 2017-10-30 "Sfeer, uitstraling en beleving belangrijk bij catering op Fruit Logistica"
- 2017-10-27 Is automatisering het antwoord op het Poolse tekort aan arbeidskrachten?
- 2017-10-26 Delphy en HAS starten in november met nieuwe cursus Telen met licht
- 2017-10-25 Subsidie op EBC Taaltrainingen
- 2017-10-24 Het personeel van morgen: hoe werkt het in 2027?
- 2017-10-23 Wageningen Summer School 2017 in aftermovie en foto’s
- 2017-10-20 "Versnellen onderhandelingen Brexit noodzakelijk"
- 2017-10-19 Ekwadraat verkocht aan investeerder