Australië: Windmolens drijven uitbreiding Nectar Farms

In West-Victoria zullen meer dan 1300 nieuwe banen worden gecreëerd dankzij een enorme uitbreiding van Nectar Farms die met windenergie van stroom zal worden voorzien met de steun van de huidige Australische regering.Premier Daniel Andrews en Minister van Energie Lily D'Ambrosio hebben aangekondigd dat er overeenstemming is bereikt voor het 565 miljoen dollar kostende project dat een enorm windmolenpark met batterijopslag zal bouwen om de uitbreiding van Nectar Farms van stroom te voorzien. Met steun van het overheidsfonds regionale banen en infrastructuur werkt Nectar Farms nu aan de eerste fase van hun grote project waarbij een modern complex gebouwd zal worden van 10 hectare met toepassing van de nieuwste hydrocultuur kas- en planttechnologie. Deze moderne vestiging zal groenten leveren aan binnenlandse en internationale markten.
Nectar Farms zal ook snel beginnen aan de 215 miljoen dollar kostende tweede fase van hun uitbreidingsplannen waarbij nog eens 30 hectare zullen worden ontwikkeld en 250 vaste banen en 300 directe en indirecte bouw gerelateerde banen zullen worden gecreëerd.

Het op dezelfde locatie gebouwde 196MW Bulgana Green Power Hub zal, ondersteund door een 20MW batterij, de uitbreiding helpen realiseren door de veilige en betaalbare stroom te leveren die Nectar Farms nodig heeft voor hun hydrocultuurkassen.

Het windmolenpark van 350 miljoen dollar met 56 turbines is de meest recent aanwinst in West-Victoria en er wordt verwacht dat de bouw 800 directe en indirecte banen creëert en 19 vaste banen wanneer het af is.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven