Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canada: Nieuw kassencomplex in Magrath, Alberta

Een nieuw kassencomplex waarvan de bouw recent in Magrath werd begonnen, zou binnenkort aan 20% van de dagelijkse groenten- en fruitbehoeften van Lethbridge moeten kunnen voldoen.

Starfield Centre Magrath ontwikkelt de eerste vestiging van hopelijk vele in Zuid-Alberta met groene energie en hoogwaardige technologie om jaarrond polycultuurgewassen met een minimale CO2-afdruk te telen om voedsel op de markt te brengen.

Volgens wetenschappelijk directeur Leif Fossheim zijn ze uniek. De vestiging in Magrath bestaat uit acht kassen van 5.000 m2. Magrath vertegenwoordiger Wade Alston zegt dat de gemeenschap bekend staat om innovatie in de landbouwsector en dat dit kasproject nog een voorbeeld is van die geschiedenis als 'irrigatiehoofstad van Canada' en als de 'Garden City'.

"Dit project leek ons dan ook op het lijf geschreven. We hadden hier in Magrath eerst een groot voedselverwerkingsbedrijf en onze gemeenschap is erg op tuinbouw gebaseerd."

Alhoewel volgens Fossheim kastechnologie al honderden jaren hetzelfde is, zijn de Starfield-kassen het resultaat van grondig herontwerp waarbij zoveel mogelijk nieuwe technologieën zijn meegenomen.

Lees meer op The Lethbridge Herald
Publicatiedatum: