Canada: Nieuw kassencomplex in Magrath, Alberta

Een nieuw kassencomplex waarvan de bouw recent in Magrath werd begonnen, zou binnenkort aan 20% van de dagelijkse groenten- en fruitbehoeften van Lethbridge moeten kunnen voldoen.

Starfield Centre Magrath ontwikkelt de eerste vestiging van hopelijk vele in Zuid-Alberta met groene energie en hoogwaardige technologie om jaarrond polycultuurgewassen met een minimale CO2-afdruk te telen om voedsel op de markt te brengen.

Volgens wetenschappelijk directeur Leif Fossheim zijn ze uniek. De vestiging in Magrath bestaat uit acht kassen van 5.000 m2. Magrath vertegenwoordiger Wade Alston zegt dat de gemeenschap bekend staat om innovatie in de landbouwsector en dat dit kasproject nog een voorbeeld is van die geschiedenis als 'irrigatiehoofstad van Canada' en als de 'Garden City'.

"Dit project leek ons dan ook op het lijf geschreven. We hadden hier in Magrath eerst een groot voedselverwerkingsbedrijf en onze gemeenschap is erg op tuinbouw gebaseerd."

Alhoewel volgens Fossheim kastechnologie al honderden jaren hetzelfde is, zijn de Starfield-kassen het resultaat van grondig herontwerp waarbij zoveel mogelijk nieuwe technologie├źn zijn meegenomen.

Lees meer op The Lethbridge Herald

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven