Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
22 mei, Honselersdijk

Ledenavond bedrijfsoverdracht bij Tuinbouw Jongeren Westland

Familiebedrijven zijn oververtegenwoordigd in de agrarische sector. Bij familiebedrijven is de continuïteit vaak goed geborgd, vanwege de nadruk op de lange termijn, het herinvesteren van de bedrijfsresultaten in het bedrijf en de toewijding van de betrokken familieleden. De overdracht van bedrijven van generatie op generatie is echter geen vanzelfsprekendheid meer in een sector met complexe uitdagingen zoals internationalisering, ketenintegratie en veranderende verdienmodellen.

De tuinbouwsector staat bovendien bekend als een kapitaalintensieve sector, waar alle details moeten kloppen om op lange termijn rendabel te kunnen zijn. Dat de hiervoor benodigde competenties altijd allemaal binnen de familie kunnen worden gevonden, is mogelijk 'wishful thinking'. Bovendien is niet iedere volgende generatie per definitie geïnteresseerd in het overnemen van een bedrijf als de sector ook andere interessante carrièremogelijkheden biedt.

Naast de emotionele, financiële en fiscale zaken die doorgaans aan de orde komen bij bedrijfsoverdrachten, zijn er nog veel meer hoofdbrekens voor mensen die betrokken zijn in dit proces. Daarom vinden de Tuinbouw Jongeren Westland het de hoogste tijd voor een ledenavond met als thema Bedrijfsoverdracht.

In een interactieve setting zullen ze samen met vier specialisten vanuit verschillende invalshoeken het thema bedrijfsoverdracht bespreken. Hierbij komen onder andere de volgende thema's aan bod:
  • Bedrijfswaardering
  • Fiscaal / juridische structuur
  • Strategiebepaling
  • Competentiemanagement / organisatiestructuur
Programma
  • 19:15 uur Aanvang
  • 19.30 uur Start programma
  • 21.00 uur Afsluiting en borrel
Waar en wanneer
  • Datum: Maandag 22 mei 2017
  • Locatie: Demokwekerij, Zwethlaan 52 te Honselersdijk
  • Aanvang: 19.15 uur
Aanmelden kan via Tuinbouw Jongeren Westland.
Publicatiedatum: