Biologische oesterzwammen in benefietrestaurant
Happietaria krijgt veel producten gesponsord van telers uit de omgeving. De plaatselijke markt zorgt voor de grootste aanvoer. Zo staan er dit jaar biologische oesterzwammen op het menu van het bedrijf Mycocyling, dat een teeltlocatie heeft nabij het universiteitsterrein. Ook Lazuur Wageningen draagt een steentje bij en biedt tal van producten, waaronder kruiden. Het aanbod verschilt van jaar tot jaar. "Dit jaar is het aanbod biologisch vooralsnog bescheiden, maar dat kan nog altijd veranderen. Nieuwe sponsoren mogen zich altijd melden. Graag zelfs", lacht Gerdine.
Geert van Rumund, de burgemeester van Wageningen, geeft woensdagavond 29 maart (19:30 uur) het startschot. Cabaretier TimZingt zorgt voor het nodige vermaak en voor de fijnproevers is er een speciaalbierborrel. Vanaf 30 maart wordt het restaurant in gebruik genomen voor het grote publiek en kunnen bezoekers terecht voor een ontbijt, (paas)brunch of diner.
Op zaterdag 1 april wordt een bakwedstrijd georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel. Onder de noemer 'Heel Wageningen Bakt' komt jong en oud bijeen om hun bakkunsten te vertonen. Juryleden Annemarie, Emma en Marcel, drie kandidaten van Heel Holland Bakt 2016, zullen de taarten hoogstpersoonlijk komen proeven.
De organisatie zoekt momenteel nog naar vrijwilligers die mee willen draaien in de keuken of in de bediening. Het restaurant blijft tot 26 april geopend.
Voor meer informatie:
Gerdine Bakker
Happietaria Wageningen
Rustenburg 5
6701 BJ Wageningen
06 39090519
www.happietariawageningen.nl