Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plantenkwekerij reinigt vloeren met kokend water

Tholen - Teeltvloeren niet reinigen met chemicaliën, maar met kokend water. Dat is waar steeds meer plantenkwekerijen voor kiezen. In navolging van de groentenkwekerijen zien ze de voordelen van het reinigen met kokend water.



De techniek is van Toon Hopmans, die al een aantal jaar actief is met het reinigen van loofstrekdoeken met kokend water. Dankzij het gebruik van kokend water hoeft er geen chemie gebruikt te worden. Op eenzelfde manier behandelt Hopmans betonpaden, schuren en erven.



De vloeren worden gereinigd met een druk van maximaal 150 bar. Met een klein kokendwaterpistool worden eerst de kanten en de sleuven in de vloeren gereinigd. Daarna worden de grotere oppervlaktes met de grotere machine behandeld. "Het kokende water maakt ook op de betonpaden behandelen met chemicaliën overbodig", vertelt Toon. "De bacteriën en schimmels overleven het kokende water niet. Zo weet je zeker dat je schoon begint." Doordat er geen chemicaliën gebruikt worden, zou een behandeling zelfs nog tijdens een teelt uitgevoerd kunnen worden.

Voor meer informatie:
Toon Hopmans (e-mail)
Hopmans Verhuur
Huybergsebaan 498
4625 DM Bergen op Zoom
Mob: 06-54328817