Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgen verwerken loof collectief

Ook dit jaar sloot Boerenbond een raamcontract af met Orinso voor het afhalen en verwerken van vers versnipperd loof van onder meer tomaten, komkommers, paprika's en aubergines.

Indien u als tuinder van dit raamcontract wenst gebruik te maken, neem dan 14 dagen voor de gewenste ophaling contact op met Boerenbond in Geel (014 59 51 50). Vermeld zeker je naam en/ firmanaam, lidnummer Boerenbond, de week of datum van ophaling (in overleg met Orinso), vermoedelijke tonnage, om welke teelt het gaat, btw-nummer, laadadres, facturatieadres, gsm-nummer (eventueel van de contactpersoon ter plaatse).

De ophaling gebeurt in kiepers of wagens met walking-floor (ca. 13 meter lang), deze blijft ca. 1 uur op het bedrijf staan. Voor het laden moet zelf gezorgd worden, tonnage: ca. 25-28 ton (±60–90 m³) per vracht.

De prijs bedraagt 55 euro per ton, vervoer inbegrepen (vanuit alle Vlaamse provincies, uitgezonderd Limburg). Deze prijs is exclusief btw en enkel geldig als de afspraken via Boerenbond gebeuren. Het gaat om vers versnipperd loof met een maximale lengte van 10 cm en de normale aanwezigheid van touwen en clipsen vormen in wezen geen hinderpaal. Ook afwijkingen kunnen maar hiervoor kan slechts geval per geval prijs gemaakt worden in overleg met Orinso. Orinso zorgt bovendien voor een verwerkingsattest van het opgehaalde loof.

Bron: Boerenbond
Publicatiedatum: