Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tegengaan van derving en voedselverspilling

7 juni: seminar AGF Trendcafé over voedselverspilling

AGF Trendcafé gaat in de nieuwste editie op 7 juni in gesprek met Three-Sixty, het nieuwe innovatiecentrum voor circulaire economie in Noordoost-Brabant. Het voormalige distributiecentrum op het industrieterrein van Veghel is dé plek waar ondernemers, studenten en startups samen innovatieve concepten ontwikkelen en testen voor diverse voedselvraagstukken.

Foodsquad en De Verspillingfabriek, twee initiatieven van Hutten (catering, een voorloper op het gebied van catering), zijn reeds in Three-Sixty gehuisvest. De Verspillingsfabriek komt onder andere voort uit het project 'OverLekker' waarbij tomaten en uien die in de supermarkt overbleven zijn verwerkt tot tomatensoep en tomatensaus.

Sprekers tijdens deze dag zijn:

Nicolette Quaedvlieg; Beleidsmedewerker Voedselveiligheid & Kwaliteit GroentenFruithuis

Kan de verpakking van groenten en fruit duurzamer?

De groenten- en fruitsector als geheel tracht een hogere consumptie en minder voedselverspilling. Verpakkingen vervullen daarin een wezenlijke functie. Ook voor supermarkten. Duurzaam verpakken is niet het hetzelfde als duurzame verpakking. Bij duurzaam verpakken moet breder worden gekeken dan de verpakking alleen. Denk aan materialen, gewicht, hergebruik, effect op de houdbaarheid, logistiek en bescherming.

Toine Timmermans; WUR

Als inspirator van de Verspillingsfabriek en programmamanager duurzame voedselketens vertelt hij over het initiatief dat hij met Bob Hutten van Hutten catering is gestart. 1 maart opent de Verspillingsfabriek en Wageningen UR draagt bij middels onderzoek. Toine vertelt hoe de samenwerking tot stand is gekomen en wat de ambities zijn voor de toekomst.
 
Het programma voor deze middag ziet er als volgt uit:
15.00 uur Ontvangst
15.30 uur Welkom door Maurice Wubben
15.35 uur Presentatie Hutten
16.00 uur Presentatie Tione Timmermans (WUR)
16.30 uur Rondleiding verspillingsfabriek en Three-Sixty
17.15 uur Presentatie Nicolette Quaedvlieg
17.45 uur Diner
19.30 uur Einde

Adres locatie
Three Sixty
Huygensweg 10
5466 AN Veghel
 
Goodybag
Het AGF Trendcafé biedt u de mogelijkheid om uw product beschikbaar te stellen voor de goodybag, ter kennismaking van uw product (bij voorkeur in een consumentenverpakking). De organisator verzoekt u ook om kenbaar te maken of u een product wilt bijsluiten tijdens het inschrijven.

Inschrijven
Wilt u er bij zijn op dinsdag 7 juni? Dat kan via deze link of per e-mailbericht
via info@agftrendcafe.nl
Publicatiedatum: