Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aflevering versproducten van webshops verschilt per doelgroep

Bij het afleveren van boodschappen, waaronder versproducten, die in een webshop zijn gekocht komt veel kijken. Wat te denken van houdbare, verse, gekoelde en diepvries producten die op uiteenlopende temperaturen bewaard moeten worden en toch als een levering bij een klant moeten komen.

Martin Bongers is specialist in deze gecompliceerde materie. Tijdens het congres Vers Koelen in Beweging zal hij hierover vertellen. Met zijn bedrijf Iceberg Webshop Hands verzorgt hij de logistiek van diverse webshops met versproducten. De aflevermethode (de combinatie verpakking + vervoermiddel) moet volgens Bongers goed aansluiten op de doelgroep.

Elke doelgroep heeft z'n eigen oplossing. Bongers denkt bijvoorbeeld aan het afleveren per bakfiets in grote steden. "Milieubewuste klanten willen liever niet dat hun producten met een stinkende diesel worden gebracht. Maar met een bakfiets komen en dan toch een piepschuim doos afleveren is ook not done."

Een andere mogelijkheid zijn depots in wijken waar bewoners hun maaltijdbox kunnen afhalen. "In landen als Duitsland, Belgiƫ en vooral de Verenigde Staten wordt dit al in de praktijk toegepast", zegt Bongers. Volgens hem zijn er nog veel uitdagingen in het afleveren van versproducten. Bijvoorbeeld om het juiste materiaal voor de verpakking te vinden. "Bij ons bedrijf zijn we hier volop mee aan het experimenteren."

Het congres Vers Koelen in Beweging vindt plaats op 16 juni in Wageningen.

Voor meer informatie:
www.verskoeleninbeweging.nl
Publicatiedatum: