Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Richard Schouten treedt toe tot directie GroentenFruit Huis

Per 1 mei a.s. wordt Richard Schouten benoemd als directeur GroentenFruit Huis. Samen met Algemeen Directeur Gert Mulder vormt hij dan de directie van GroentenFruit Huis. Het takenpakket van Schouten omvat onder andere ondersteuning van het bestuur van DPA op het gebied van GMO en GLB. Het accent van zijn verantwoordelijkheden ligt op aangelegenheden die spelen in het begin van de afzetketen.

Vanuit het bestuur van GroentenFruit Huis krijgt Schouten de opdracht synergie te creëren binnen GroentenFruit Huis, de brancheorganisatie waarin twee schakels uit de keten zijn vertegenwoordigd: telersverenigingen en handelsbedrijven.
Richard Schouten heeft zijn sporen verdiend binnen de groente- en fruitketen. Hij was onder andere werkzaam bij The Greenery International BV en als directeur bij Champignon Bemiddelingsbureau Holland BV en Vers Direct Nederland. De laatste jaren was hij Specialist Plant bij ZLTO en Senior Relatiebeheerder LTO. Hier had hij diverse portefeuilles onder zijn hoede, was hij coördinator van de plantaardige sectoren LTO en hij was onder andere lid van het Kernteam Crisismanagement. Zijn kennis van deze onderwerpen komt goed van pas binnen GroentenFruit Huis.

Tegelijkertijd met deze benoeming wordt Voedselveiligheid en Ketenborging ondergebracht bij Project Directeur Peter Verbaas. Hij is tevens coördinator van het Kernteam Crisismanagement Voedingstuinbouw Nederland. Met de benoemingen van Schouten en Verbaas en de structuur van GroentenFruit Huis zoals die nu staat, zijn alle besluiten van de Algemene Ledenvergadering tot uitvoering gebracht.

Publicatiedatum: