Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Enza Zaden op Asia Fruit Logistica, stand H-21

Bittergourd, (snack)tomaten, mini-paprika’s en sla in de spotlight

Van 2 tot 4 september is Enza Zaden weer aanwezig op de Asia Fruit Logistica in Hong Kong. Enza Zaden presenteert op haar stand een grote variëteit aan groenten. Het thema dit jaar is gezonde voeding. De veredelaars van Enza Zaden zijn continu bezig met het ontwikkelen van gezonde en lekkere groenten. De trend van gezond en verantwoord eten zet zich steeds verder voort. Snackgroenten zijn de laatste jaren in populariteit toegenomen en mensen zijn zich steeds bewuster van hun voeding. Tijdens de Asia Fruit Logistica staan (snack)tomaten, mini-paprika's, bittergourd en sla in de spotlight op de stand van Enza Zaden. De veredelaars van Enza Zaden vertellen waarom juist deze producten zo gezond zijn.



Tomaat
Martijn van Stee, Senior Breeder Tomato: "Tomaat is van nature een bron van diverse vitaminen (A, B1, B3, B6, C, E en K). Tomaat is echter bekender door de aanwezigheid van de antioxidant 'lycopeen'. Lycopeen beschermt tegen vrije radicalen, die ontstaan als de zon te lang op de huid brandt. De stof lycopeen in de tomaat werkt als actieve antioxidant tegen deze vrije radicalen. Binnen de tomatenveredeling van Enza Zaden screenen wij onze rassen op de hoeveelheid lycopeen. Ook zijn er veredelingsprojecten om lycopeen in tomaat te verhogen. Deels voor het gezonde aspect, maar ook omdat lycopeen een zeer mooie dieprode kleur geeft, wat de tomaat aantrekkelijker maakt."

Paprika
Wouter Lindeman, Crop Breeding Manager Pepper: "Paprika's behoren tot de gezondste groenten die er zijn. Ze bevatten weinig calorieën en veel vitamine C, maar ook vitamine E, B1 en B2. Nog interessanter is dat ze volop mineralen zoals calcium, kalium en ijzer bevatten. Vitaminen en mineralen zijn onmisbaar bij alle belangrijke processen in het lichaam. Daarnaast bevatten paprika's meer dan dertig verschillende carotenoïden. Deze krachtige antioxidanten zijn onder andere zeer goed voor het immuunsysteem."

Bittergourd
Joep van Balen, Product Development Manager Asia Open Fields Crops Breeding: "Bittergourd is vooral in Aziatische gebieden een populaire groente vanwege zijn gezondheidsaspecten. Mensen in die regio hoef je niet uit te leggen dat het gezond is en waarom je het zou moeten eten. Voor de mensen die minder bekend zijn met dit product, is het goed om te weten dat bittergourd een insuline-achtig eiwit bevat dat bij mensen met Diabetes type 2 een vervanger van insuline kan zijn. Ook al is hier nog geen wetenschappelijk bewijs voor, dit is wel de reden dat het in Aziatische landen veel gegeten wordt.

Sla
Peter Conijn, Senior Breeder Leafy Vegetables: "Met 13 kcal per 100 gram is sla een van de meest caloriearme groenten. Bovendien is deze groente zeer rijk aan vitaminen. De verse blaadjes zijn een zeer goede bron van vitamine A, K en bètacaroteen. Hoe donkerder de blaadjes, hoe meer vitamine A. Vitamine A zorgt voor het behoud van een gezonde huid en is goed voor je ogen."

Bezoek onze stand
Tijdens de Asia Fruit Logistica zal onze chef de bezoekers verwennen met smakelijke hapjes gemaakt van deze unieke groenten. Kom ook naar onze stand op H-21.
Publicatiedatum: