Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Seminar: Bespreekbaar maken van problemen in de uitzendmarkt

Het Groei Seminar wordt georganiseerd door de Nederlandse Kamers van Koophandel en Ambassades uit Slowakije, Polen, Tsjechië, Roemenië en Hongarije (www.CeeTheOpportunity.eu) op maandag 15 december in Leusden, Hotel van der Valk, en nodigt ondernemend Nederland uit om het seminar te bezoeken. De organisatie betaalt de entree van € 100,- per persoon voor de bezoekers. U moet zich wel even vooraf aanmelden op de website of bij Ludmila.Sjoerdsma@lugera.com.

Het Groei Seminar is voor geïnteresseerden uit de volgende sectoren:
Voedingsmiddelen | Industrie | Logistiek | Tuinbouw

Dit unieke www.CeeTheOpportunity.eu seminar richt zich op groei in effectiviteit van uw HR Management activiteiten. Biedt u handvatten voor afzet toename in Centraal- en Oost Europa. Biedt u talloze mogelijkheden om meer en beter personeel aan te trekken tegen lagere kosten. Geeft u alle informatie om snel en efficiënt uit te breiden met uw bedrijf naar de groeimarkten in Oost Europa. U krijgt inzicht in het enorme groeipotentieel dat Centraal en Oost Europa u biedt. Op het gebied van personeelsbeleid komt u in aanraking met de vele innovaties uit Oost Europa en Nederland. U krijgt toegang tot nieuwe inkoop kanalen. Innovatieve manieren om productieprocessen uit te besteden ter vergroting van uw marge.

Dit seminar is uitermate geschikt voor de dynamische ondernemers & beslissingsnemers die in Nederland voor groei gaan. Het seminar is uitermate geschikt voor de innovatieve HR Manager die het bedrijf proactief vooruit wilt helpen met hogere productiviteit, minder personeelsverloop en met het implementeren van efficient (IT-gerelateerde) innovaties.

Het Groei Seminar bestaat uit drie delen:

1. Handel met en Investeren in Centraal- en Oost Europa (van 12.30 tot 14.30)
2. Innovatieve HR Oplossingen van, met en uit Centraal en Oost Europa (van 14.30 tot 16.30)
3. Alles over buitenlands personeel werven & verlonen (van 16.30 tot 18.30)

1. Handel met en Investeren in Centraal- en Oost Europa (van 12.30 tot 14.30)

U komt in contact met sprekers die u alles vertellen over internationale funding, merger & acquisition experts, alles over belastingen en wetgeving in de verschillende landen, de do's en don'ts, de input van de verschillende ambassadeurs, van sprekers die ervaring hebben met het zaken doen in de landen van Centraal en Oost Europa. Bedrijven die u inzage geven hoe het best uw bedrijf uit te breiden. U kunt adressen krijgen van in- en verkoopkanalen, importeurs en exporteurs uit Centraal- en Oost Europa. Met alle informatie die u hier voorgeschoteld krijgt kunt u in Centraal- en Oost Europa een vliegende start maken. Bent u al in de CEE regio actief? Dan zal dit seminar u ook tot de verbeelding doen spreken omdat u uw contacten aanzienlijk kunt uitbreiden.

2. Innovatieve HR Oplossingen van, met en uit Centraal en Oost Europa
(van 14.30 tot 16.30)
Een aantal innovaties van Nederlandse bodem als ook vanuit Centraal- en Oost Europa die ingaan op het verlonen en werven van personeel (nieuwe wervingstools, recruitment software uit Oost Europa). HR&Finance modellen, tools om de productiviteit van personeel te verhogen en het personeelsverloop sterk terug te brengen. Hoe HR het uitbesteden van productie processen kan initiëren en managen en hoe het bedrijfsleven kan profiteren van het slim uitbesteden van zelfs eenvoudige activiteiten. Ook krijgt u praktische informatie voorgeschoteld over het Nederlandse verlonen vanaf 1 januari 2015.

3. Alles over buitenlands personeel werven & verlonen
(van 16.30 tot 18.30)
Alle ontwikkelingen over A1 verlonen (het inzetten van buitenlandse uitzendkrachten die in dienst zijn in het buitenland en ingeleend worden in Nederland). Alle juridische en financiële aspecten belicht van deze manier van verlonen waarbij uitgebreid stil wordt gestaan bij de aanzienlijke besparingen voor de inlenende organisatie. Hoe hoog zijn die besparingen en waar komen die besparingen precies vandaan?
Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op de sociaal economische aspecten, op de weerstand die grensoverschrijdend verlonen oproept bij sommige vakbonden, Nederlandse uitzendbureaus en vooral over het grote onbegrip over A1 verloning in de politiek.
Er wordt ook uitgebreid stil gestaan bij de enorme voordelen van A1 verloning voor de Nederlandse Staat (potentiële besparingen van vele honderden miljoenen per jaar) en hoe Nederland maximaal kan profiteren van de Europese Detacheringsrichtlijnen.

4. Panel Discussie 'Nieuwe Inzichten - grensoverschrijdend werken en uitzenden'
Een van de sprekers tijdens het Land- en Tuinbouw Seminar van 10 november jl., Lugera – The People Republic, heeft de woede gewekt van de FNV met een vermeende 'loterij' van uitzendkrachten. De FNV heeft dit aangegrepen om de aandacht te richten op buitenlands personeel uit Centraal- en Oost Europa en de discussie over eventuele verdringing van Nederlands personeel, al dan niet door het concurreren met mogelijk gunstiger arbeidsvoorwaarden. Tijdens een life debat op Radio 1 heeft Lugera de FNV, enkele wethouders en Kamerleden uitgenodigd om als gastspreker op te treden tijdens het seminar van maandag 15 december. Veel van de reacties over de verloting kunt u zien op www.lugera.nl onder het kopje Lugera in de Pers. Het heeft allemaal zelfs tot Kamervragen geleid. Tijdens de panel discussie 'Nieuwe Inzichten - grensoverschrijdend werken en uitzenden' willen wij het volgende bespreekbaar maken:

1. De spagaat waarin FNV, PvdA en SP zich bevinden in het niet tegen buitenlanders zijn maar ook weer niet willen dat buitenlanders in Nederland werken,
2. Is er werkelijk sprake van verdringing van de Nederlandse werkzoekende? Er zullen een aantal grote werkgevers aanwezig zijn die uit eigen ervaring hun verhaal met u delen,
3. Is er sprake van oneerlijke concurrentie op gunstiger arbeidsvoorwaarden en is dit mogelijk met de huidige nationale en internationale wetgeving?
4. Er wordt gesproken over de uitholling van het Nederlandse sociale verzekeringsstelsel. Echter, is het niet zo dat A1 verloning het stelsel juist geld bespaart en dat het in Nederland verlonen van tijdelijk in Nederland werkzame buitenlandse werknemers het stelsel ondermijnd. Honderden miljoenen worden
jaarlijks naar het buitenland overgemaakt door juist het oneigenlijk gebruik van sociale voorzieningen.
5. Nederland schijnt meer A1 verklaringen te verstrekken (Nederlanders die naar het buitenland gaan op een A1) dan dat er buitenlanders op een A1 in Nederland werken. Meet Nederland hier met twee maten? Geen buitenlanders in Nederland op A1 maar wel geld verdienen met Nederlanders op A1 in het buitenland.

Ook zullen Radio, TV en journalisten worden uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Het programma

12.00 – 12.30 Registratie en ontvangst
Koffie, thee, broodjes, drankjes

Deel 1 van 12.30 tot 14.30
12.30 – 13.30 Handel met en investeren in Centraal- en Oost Europa
6 Power Speeches
13.30 – 14.30 Rondetafel sessies
U schuift aan tafel bij de sprekers van de Power Speeches voor meer informatie
Koffie, thee, broodjes, drankjes

Deel 2 van 14.30 tot 16.30
14.30 – 15.30 Innovatieve HR Oplossingen van, met en uit Centraal en Oost Europa
6 Power Speeches
15.30 – 16.30 Rondetafel sessies
U schuift aan tafel bij de sprekers van de Power Speeches voor meer informatie
Koffie, thee, broodjes, drankjes

Deel 3 van 16.30 tot 18.30
16.30 – 17.30 Buitenlands personeel werven en verlonen
6 Power Speeches
17.30 – 18.30 Rondetafel sessies
U schuift aan tafel bij de sprekers van de Power Speeches voor meer informatie
Koffie, thee, broodjes, drankjes

18.30 – 19.30
Gezellige borrel ter afsluiting

U wordt nog geïnformeerd wanneer de panel discussie plaatsvindt

Op de volgende pagina treft u enkele van de sprekers met betrekking tot bovengenoemd programma

Aanmelden:
Ludmila.Sjoerdsma@lugera.com
www.CeeTheopportunity.eu

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven