Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijsuitreiking groentespaaractie Vomar Voordeelmarkt en Hessing Supervers

Voor één dag piepjonge Hessing-directeur

Basisschoolleerlingen uit de kop van Noord-Holland kregen dinsdagmiddag 10 juni de sleutel van de groentesnijfabriek van Hessing in Zwaagdijk. Na een welkomstwoord van algemeen directeur Frank Hessing en de officiële overhandiging waren 4 leerlingen de rest van de dag de nieuwe directeuren. De baas zijn van de groentesnijfabriek was de hoofdprijs én afsluiting van een supergezonde spaaractie van Vomar Voordeelmarkt en Hessing Supervers.



De winnaars
De 4 tijdelijke directeuren zijn de winnaars van een kleurwedstrijd tijdens een spaaractie in de winkels van Vomar Voordeelmarkt. De 4 winnaars zijn:een leerling van De Zonnewijzer uit Heerhugowaard, eentje van de Nico Tinbergenschool uit Schagen en 2 leerlingen van de Bonifatiusschool uit Spanbroek.

Spaaractie maakte verse groente lekker én leuk
De actie bij Vomar Voordeelmarkt bestond uit een kookstripboek met spaarstickers. In het stripboek kookt de Vomar-mascotte Buddy iedere dag een maaltijd met veel verse groentes. De ontbrekende striphelden konden tot 24 mei bij elkaar gespaard worden in de filialen van Vomar Voordeelmarkt. Ze zaten als spaarsticker aan de achterkant van de etiketten van alle panklare groente van leverancier Hessing.

Kijkje achter de schermen in de groene 'koelkast'
Op 10 juni mochten de 4 winnaars ook hun klas meenemen als 'assistent-directeuren'. Voor de in totaal 56 basisschoolleerlingen werd het niet alleen een eervolle, maar ook leerzame en erg leuke middag. Dat verse groente gezond is, wisten ze al. En al die zakjes sla, groentemix en maaltijdsalades kenden ze uit de winkelschappen. Dat al die versproducten worden gemaakt in zo'n grote en ijskoude fabriek, wisten ze nog niet.



"Kom, we gaan naar de koelkast!", zei één van de directeuren dan ook bij het begin van de rondleiding door de groentesnijfabriek. Na de excursie door de fabriek, was er een groentequiz – hoe zie je het verschil tussen veldsla en verse spinazie? – stelden ze hun eigen wokpakket met favoriete groenten samen en gingen alle leerlingen op de foto bij een Hessing-vrachtwagen met de directeur achter het stuur.

De bewuste, gezonde consument van de toekomst
De spaaractie van Vomar Voordeelmarkt en Hessing was uniek, omdat die exclusief voor het schap met panklare groenten gold. Met de actie en afsluitende directeursdag wilden zowel de supermarktformule als de versproducent op een leuke en leerzame manier investeren in de bewuste, gezonde consument van de toekomst. Kinderen mochten in de winkels van Vomar Voordeelmarkt al gratis een stuk fruit pakken. Nu weten ze ook waar al die zakjes supergezonde, panklare groentes vandaan komen!
Publicatiedatum: