Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zeven Duitse teeltbedrijven werden reeds geruimd

Onderzoekers waarschuwen voor tomatenvirus in Duitsland

Het Duitse plantgezondheidsinstituut Julius Kühn waarschuwt voor verspreidingsrisico's na de uitbraak van het Tomato brown rugose fruit virus in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Afgelopen november werden minstens zeven tomatentelers - met een totaal areaal van circa 25 hectare - geruimd en gedesinfecteerd.  Het gaat volgens informatie van het instituut om een relatief nieuwe ziekte die reeds in onder andere Mexico, Jordanië en Israël werd vastgesteld. Vooral in 2014 in Israël richtte het virus grote schade aan.

Het NVWA neemt geen speciale maatregelen, omdat het virus niet als quarantaine-organisme wordt ingeschaald. Plantum en Glastuinbouw Nederland nemen maatregelen die in lijn liggen met de aanpak van onder ander ToCV. 

Het complete onderzoeksrapport is hier te lezen: https://pflanzengesundheit.julius-kuehn.de/dokumente/upload/ToBRFV_pr2018-11NW.pdf 

Publicatiedatum: