Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opbrengst van € 401.395,- tijdens Westlandse Ride-weekend

De tweede editie van De Westlandse Ride werd zondag 29 mei afgesloten met een bedrag van € 401.395,-. Dit enorme bedrag, bijeengebracht door De Westlandse Ride en Team Westland, is bestemd voor goede doelen die strijden tegen kanker, waaronder de Daniël den Hoed stichting en Inloophuis Carma. Maar liefst 51 teams deden mee aan de 24-uurs tocht door het Westland en 1012 fietsers stapten op de fiets voor de Vrije Toertochten.



Het fietsevenement ging van start op zaterdag 28 mei met de 24 uur van het Westland, een 24 uur lange estafettetocht door de kernen van Westland. Het startschot klonk om 14.00 uur op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Dankzij de aanmoedigingen van het publiek en de kaarsenzakken van Samenloop voor Hoop in de nacht, beleefden zij 24 uur lang kippenvel. De teams wisselden na hun ronde bij de Olsthoorn Ranch in Naaldwijk, waar de renners gastvrij onthaald werden en konden rusten. "Het was een topsfeer op de ranch, een echt wielersfeertje met 24 uur lang gezelligheid", aldus Paul Thoen, die het hele weekend in touw was om de wielrenners te motiveren en op tijd te laten starten.

Muzikaal programma
Zondag 29 mei waren de Vrije Toertochten van 25, 50 en 100 km. Daar stonden in totaal 1012 fietsers en wielrenners aan de start om een mooie route door Westland en de regio te fietsen. Ook op het Wilhelminaplein was er het hele weekend een gezellig feest dankzij een spetterend muzikaal podiumprogramma met als uitsmijter Lee Towers. Vanuit het Glazen Huis deed WOS Radio en televisie 24 uur lang verslag van het evenement. Ondanks de slechte voorspellingen, bleef het het hele weekend stralend fietsweer.

Team Westland
Het eindbedrag van € 401.395,- is bestemd voor de strijd tegen kanker. Dit bedrag is opgehaald tijdens De Westlandse Ride, inclusief de voorlopige tussenstand van Team Westland en de Daniël den Hoed-actie vanuit Summit Health. De Daniël den Hoed stichting kan met het geld het door hen zo gewilde apparaat kopen waarmee zij kankercellen kunnen opsporen en analyseren. De aanschaf hiervan bedraagt € 181.000,- plus € 32.000,- installatiekosten. Daarnaast gaat er een bedrag van € 10.000,- naar Inloophuis Carma in Naaldwijk. Het overige deel van de opbrengst gaat met Team Westland mee de Tourmalet op. "We hebben dit jaar de handen ineen geslagen om onze beide evenementen te organiseren. Dat maakt dat we zo'n topopbrengst mochten onthullen", besluit Paul Franke, voorzitter van De Westlandse Ride.

Publicatiedatum: