Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bewaartijd en voedingswaarde broccoli onderzocht



Broccoli heeft een hoge voedingswaarde, een hoog gehalte aan vitaminen, antioxidanten, glucosinolaten en stoffen die kanker tegengaan. De hoeveelheid van deze stoffen in broccoli hangt sterk af van de wijze van oogsten, de manipulatie en de behandeling na de oogst.

Na de oogst is broccoli niet lang houdbaar. De voedingswaarde neemt snel af vanwege het verlies van gezonde stoffen en de verweking van de plant. Doctor Kabir, verbonden aan de Turkse universiteit Selçuk, heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de broccoli na de oogst.

De proeven richtten zich op de kwaliteitsverandering vanaf de oogst tot na 7, 14, 21 en 28 dagen van opslag. De analyse toonde kleurverandering aan, visuele afname van kwaliteit, verlies van gewicht en de aanwezigheid van zuren.

De resultaten zijn in onderstaande tabel weergegeven.



Bekijk hier de hele tabel.


Bron: Sabir F. K, "Postharvest quality response of broccoli florets to combined application of 1-methylcyclopropene and modified atmosphere packaging", 2012, Agricultural and Food Science, Issue No. 21, pagg. 421-429. http://ojs.tsv.fi/index.php/AFS/article/view/6387
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer