Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gastronology voegt vier nieuwe smaken toe aan 3D-geprint assortiment

Het assortiment 3D-geprinte voeding van Gastronology is uitgebreid met vier nieuwe varianten: spinazie, knolselderij, kipfilet en pompoen. Daarmee bestaat de productlijn onder de merknaam Dysphalicious nu uit twaalf producten.

© Gastronology

Het Brabantse bedrijf ontwikkelt sinds 2019 voeding voor mensen met kauw- en slikproblemen (dysfagie). Door verse ingrediënten te pureren en vervolgens met een 3D-printer in herkenbare vormen te printen, ontstaat een maaltijd die voldoet aan de internationale IDDSI-richtlijn (niveau 4). Dit maakt de producten veilig en geschikt voor mensen met slikproblemen, zonder dat er concessies worden gedaan aan smaak of presentatie.

Niet alleen voeding
De nieuwe smaken sluiten volgens Gastronology aan bij de vertrouwde Nederlandse keuken. "We horen van zorgprofessionals en mantelzorgers hoe groot de impact is als iemand weer met plezier kan eten", zegt oprichter en CEO Peter Nieuwkerk. "Het gaat niet alleen om voeding, maar ook om comfort, zelfstandigheid en waardigheid."

© Gastronology

De producten zijn bedoeld voor mensen met dysfagie, bijvoorbeeld als gevolg van neurologische aandoeningen, ouderdom, kanker of een operatie. Zorginstellingen profiteren daarnaast van het gemak: de porties zijn kant-en-klaar, eenvoudig te regenereren en besparen tijd voor medewerkers.

Kwaliteit van leven
Gastronology ontwikkelt de maaltijden in samenwerking met diëtisten, zorginstellingen en koks. Het doel: veilige, herkenbare én smakelijke voeding die bijdraagt aan de kwaliteit van leven van mensen met slikproblemen.

Voor meer informatie:
Gastronology
Van Konijnenburgweg 24
4611 HL Bergen op Zoom
+31 164 745 799
[email protected]
www.gastronology.com

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer