Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bekende BelOrta-telers zijn er weer vroeg bij met Coeur de Boeuf en paprika

Nu de dagen weer stilaan langer worden en de temperaturen beginnen te stijgen, begint ook in de serres alles volop te groeien. Met de verkoop van de eerste Coeur de Boeuf tomaten en groene paprika's gaat het seizoen nu echt van start bij BelOrta, zo meldt de coöperatie. Dezelfde telers als vorig jaar zijn er weer vroeg bij.


Ferre en Brecht Vertommen met de eerste Coeur de Boeuf tomaten

Eerste Coeur de Boeuf tomaten van 2025
De eerste Coeur de Boeuf tomaten zijn geteeld door Wim en zijn zonen Brecht en Ferre Vertommen (Den Overkant in Sint-Katelijne-Waver) en werden aangekocht door Michiels Frans & Zonen (uit Sint-Katelijne-Waver). Het familiebedrijf, dat al sinds 2011 gespecialiseerd is in het telen van deze tomaat, beschikt in 2025 over een areaal van 5,5 hectare en behoort daarmee tot de grootste spelers in dit segment.

"Wij zijn trots om opnieuw de eerste Belgische Coeur de Boeuf tomaten van het seizoen te leveren. Dit is het resultaat van jarenlange passie en vakmanschap", aldus Wim Vertommen. De tomaat, die zich onderscheidt door zijn sappige structuur en unieke rijpingsproces van binnenuit, is geliefd bij consumenten en wordt veel gebruikt in salades of op broodjes.

Start van het Belgische paprikaseizoen
Daarnaast zijn ook de eerste Belgische paprika's een feit. De primeurpaprika's werden geteeld door Didier Algoet (Lentsche Heyde) en aangekocht door Sterk Be (uit Brussel). Daarmee is de aftrap van het Belgische paprikaseizoen officieel gegeven. BelOrta biedt een breed assortiment aan paprika's, waaronder groene, rode en gele geblokte paprika's, puntpaprika's en snackpaprika's.


De eerste groene paprika's van het seizoen zijn afkomstig van Didier Algoet.

Sterke binnenlandse en internationale vraag
In 2024 werd ruim 2,5 miljoen kilo Coeur de Boeuf tomaten verkocht bij BelOrta, met afzet richting retail en exportlanden zoals Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland en Portugal. Voor paprika's liggen de verkoopcijfers hoger: jaarlijks wordt er zo'n 20 miljoen kilogram geblokte paprika's verkocht.

Met deze eerste verkopen gaat het Belgische groenteseizoen van start. Zowel de Coeur de Boeuf tomaten als paprika's zullen de komende maanden in volle productie gaan, met het hoogseizoen dat loopt van april tot oktober (paprika) en april tot november (Coeur de Boeuf).

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
B-2860 Sint-Katelijne-Waver, België
Tel.: +32 (0)15 55 11 11
[email protected]
www.belorta.be

Publicatiedatum: